2019. december 7., szombat

Jégbe zárt fenyőtoboz az új Jégkristály pasztával és tollal


Egy-egy új termékkel, és a legkézenfekvőbb háztartási kellékekkel érdemes bátrabban kísérletezni, hogy a végeredmény érdekes és rendhagyó legyen. Ezúttal mi is így tettünk, és az új Jégkristály pasztát használtuk egy igazán jeges hatás elérésének az érdekében. A cél az volt, hogy az adott tárgy - egy fenyőtoboz - úgy hasson, mintha jégbe fagyott volna. Ennek az ötletnek a megvalósításához eredetileg rengeteg Jégkristály pasztára lett volna szükség. Ám a konyhában használatos folpackkal, lényegesen költséghatékonyabb megoldás született. Hasonló technikával készítettünk már 3D hatású téli tájképet, amelyet ITT láthattok.

Lássuk, hogyan készült a fagyos hangulatú asztaldísz Jégkristály pasztával és Jégkristály tollal!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Háztartási folpack
- Hobbi hőlégfúvó
- Porcelán csésze
- Valamint: ecset, festőkés és cellux


A baloldali képen egy átlátszó üvegen használtuk a Jégkristály pasztát. Ezt a jeges hatást szerettük volna elérni más, nem átlátszó felületeken, adott esetben fenyőtobozon. A jobboldali képeken látható, hogy a fóliás megoldással mindez kivitelezhető.


Terítsünk ki egy darab folpackot, majd a tobozt tegyük középre és hajtsuk rá a fóliát.


A toboz alján fogjuk össze a folpackot, majd készítsük elő a hobbi hőlégfúvót. Óvatosan melegítsük meg a tobozra helyezett fóliát a hőlégfúvóval. A hő hatására a fólia kifeszül a termésen. Legyünk óvatosak, mert ha pár másodpercnél tovább melegítjük a folpackot, akkor kilyukadhat a hőtől.


Érdemes a toboz alján rögzíteni a fóliát egy kis celluxszal. A jobboldali képen jól látható, hogy a hőkezelt fólia ráfeszült a fenyőtobozra.


A fóliázás után helyezzük a porceláncsészénkbe a tobozt. Nem szükséges rögzíteni, hiszen szezonális dekorációról van szó. Majd egy festőkéssel vagy ecsettel kenjük be a fóliát a Jégkristály pasztával. Nem kell egyenletesen dolgozni, legyenek vastagabban és vékonyabban bevont területek is.


Ha elkészültünk a tobozzal, vegyük elő a Jégkristály tollat, amelynek az állaga folyékonyabb. A csőrös tubusból a csészénk peremére készítsünk jégcsapokat vele. A dísztárgyat hagyjuk száradni legalább 24 óráig. Az idő leteltével a paszta teljesen átlátszóvá szárad.


Reméljük, hogy ti is kedvet kaptatok kísérletezni, és kipróbáljátok ezt a technikát. A jégbe zárt egyszerű csészés toboz remek téli dekorációja lehet bármely otthonnak. Alkotásaitokat mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


A folpackos Jégkristály pasztával készült tömörjég hatás Lakbear kísérletezéseinek és saját ötleteinek az eredménye.

Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...