2019. december 19., csütörtök

Karácsonyfadíszek papírból

Nagyon szép és elegáns karácsonyfa díszeket készíthetünk mintás scrapbook papírokból. Ha van néhány szép, karácsonyi mintás papírotok, akkor mindenképpen próbáljátok ki ezt az egyszerű technikát!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Karácsonyi mintás scrapbook papír
- Antikoló paszta (umbra)
- Jéghatás paszta
- Galaxy pelyhek
- Csillámpor
- Valamint: ecset, ragasztópisztoly, ceruza, vonalzó, tű, cérna, szatén szalag, zsenília drót, gyöngyök, gyöngykupakok


Egy előre kivágott sablonformát rajzoljunk körbe a kiválasztott scrapbook papíron. Egy díszhez összesen 6 db körbevágott mintára lesz szükségünk. A formák kivágásánál törekedjünk a pontosságra, hogy a kész díszünk minél szabályosabb legyen majd.


Vigyünk fel egy kevés antikoló pasztát szivaccsal a kivágott formák széleire, így szép antik hatást kapnak.


Az egyik formán vonalzó és ceruza segítségével jelöljük meg az illesztést. Középen húzzunk egy egyenes vonalat, melynek mentén pontozzuk be a varrás helyeit kb. 0,5 cm-enként.


Ezt követően fogjuk össze, és rögzítsük a formákat gemkapcsokkal, majd szúrjuk át a bejelölt pontokat egy éles szerszámmal. Erre akkor van szükség, ha a felhasznált papírunk vastagabb, és nehezen lenne megoldható az azonnali varrás egy vékonyabb tűvel.


Következhet a formák összevarrása a lyukak mentén.


Íme az eredmény:


Óvatosan hajtsuk ki a papírokat, és formázzunk egy szép térbeli alakzatot.


Varrjunk a szárak közé gyöngyöket, ezzel segítünk megtartani a formát, és az azonos távokat. A tetejére és az aljára is varrhatunk gyöngyöt vagy gyöngykupakot.


Amikor felvarrjuk a gyöngyöket a formáink szárára, hagyjunk meg egy nagyobb cérnadarabot, mellyel a díszt fel tudjuk majd akasztani.


Adjunk egy kis ünnepi csillogást a díszeinknek. Díszítsük a papírokat Jégkristály tollal, valamint Jéghatás pasztával, melybe még nedvesen szórjunk Galaxy pelyhet és csillámport.



Végül ragasztópisztollyal rögzítsünk a díszünk tetején egy nagyobb gyöngyöt, egy zsenília drót darabkát takarásként a ragasztáshoz, és egy masnira kötött szaténszalagot.

Reméljük, hogy a ti karácsonyfáitokat is fogja ékesíteni néhány saját kezűleg varrt, papírból készült csillogó dekoráció.


Ötlet, fotó és kivitelezés: Szentes Jana - Jana's Art Decoupage & Decor

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...