2019. december 15., vasárnap

Bársonyos karácsonyfadíszek az Új Bársonypor színekkel

Már ti is találkoztatok a két új tónusú Bársonyporunkkal, a türkizzel és a szürkével, melyeket a többi árnyalattal együtt kis és nagyobb kiszerelésben is megtalálhattok a boltokban. Most e két színt használtuk a csodálatosan bársonyos karácsonyfadíszeink elkészítéséhez. Titeket is arra bátorítunk, hogy a Bársonyporok különböző árnyalatait nyugodtan keverjétek egymással, így új színeket kaptok. Lássuk, hogyan kevertük a bársonyporokat egymással, és hogyan készültek az angyalkás díszeink!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Bársonypor (türkiz és szürke)
- Delicate metál akrilfesték - kékezüst (vagy bármilyen sima akrilfesték is jó)
- Öntapadó hobbiragasztó
- Bármilyen karácsonyos témájú öntőforma
- Modellgipsz
- Valamint: ecset, dekorzsinór és olló


Keverjünk ki egy adag gipszet, hogy elegendő legyen a karácsonyi formánkhoz. Vágjunk a dekorzsinórból is néhányat a leendő díszek számára. Majd öntsük a gipszet a formába, és az akasztókat, amelyeket a zsinórból készítettünk tegyük a még képlékeny masszába.


A gipsz díszeket hagyjuk megkötni és teljesen megszáradni, majd óvatosan vegyük ki a hajlékony formából. A díszeket fessük le a kiválasztott akrilfestékkel (érdemes olyan tónust választani, amely hasonlít a két különböző színből összekevert bársonyporokhoz).


A festett díszeket kenjük le az Öntapadó hobbiragasztóval. Amíg szárad, egy tálkába öntsünk ki a szürke színű bársonyporból 4 egységet (pl: négy kávéskanál) és 2 egységnyi türkizt. Így egy nagyon szép halvány, szürkéskék árnyalatot kapunk, amely harmonizál az aláfestéssel.


Mielőtt „bepaníroznánk” az angyalkákat, jól keverjük össze a két különböző színű bársonyport. Ezután tegyük az edénybe a díszt, és szórjuk rá a port. Az ujjunkkal simogassuk bele a szálakat a ragadós felületbe. Érdemes a dísz hátulját is bársonyporozni, hogy egységes hatású legyen a díszünk!


Ha készen vagyunk, akkor poroljuk le a felesleget a díszekről. Ahogy a képen látszik, csodásan bársonyos felületet kaptunk, amely alól kisejlik a Delicate metál akrilfesték lágy csillogása.


Ugye nem is volt olyan bonyolult? Ha ti is készítetek ilyen gyorsan elkészíthető karácsonyfadíszeket, ne habozzatok, és nekünk is mutassátok meg Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...