2019. december 18., szerda

DIY Karácsonyi manók Kontúrozó festékkel

Készítsünk saját kezűleg karácsonyi manókat ünnepi dekorációként. A roppant egyszerűen elkészíthető manókhoz, csak néhány polisztirol kúp, gyapjúfilc, műszőrme és Kontúrozó festék szükségeltetik. Lássuk, hogyan készülnek a mókás megjelenésű ünnepi törpök!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Matt akrilfesték (púderszín)
- Gyapjúfilc (nyers vagy pezsgőszín) 
- Fehér műszőrme (hosszúszálú)
- Valamint: ragasztópisztoly, A4-es papír, körző, olló, gombostű, ceruza és ecset


Illesszük egy A4-es papír sarkához a körzőnket, és a lehető legnagyobb ívet írjunk le a papírra vele. Ezután egy kisebb ívű körcikkelyt is szerkesszünk a másik papírunkra. Vágjuk ki őket, ezek lesznek a sablonjaink!


Fektessük a gyapjúfilcünkre a két cikkelyt, rajzoljuk körbe, és vágjuk ki őket.


A sapkákkal megvagyunk. A kabátkák kiszabásához a nagyobbik sablont ismét rajzoljuk körbe a filcanyagon kétszer, majd a fele magasságukban egy kisebb cikket vágjunk ki belőlük. Akkorát, amekkora magasságú kabátkát szeretnénk a manónknak. A kivágott kis cikkből majd a sapka bojtját készítjük el később. Végül a műszőrménkből is vágjunk ki 2 db íves háromszögformát, amelyek a manók szakállai lesznek.


A kép bal felén a 2 db manóhoz szükséges anyagot látjátok, a másik képen a polisztirol golyók festését púderszínű matt akrilfestékkel.


Állítsuk össze a figurákat. Először a kabátkát rögzítsük néhány gombostűvel a polisztirol kúpon. Majd nagyon kevés forró ragasztóval rögzítsük körbe a gyapjúfilc palástot a polisztirol testen. Ha kész a törzs, akkor ragasszuk fel a szakállat a palást felső peremére párhuzamosan.


A szakáll ragasztása után a nózit is ragasszuk fel. A sapka rögzítését a felragasztott orr körül kezdjük. Egy-egy pötty ragasztót nyomjunk az orr két oldalára, és ehhez rögzítsük a sapka peremét.


A sapkát az orrnál való rögzítés után ragasszuk körbe a kabátka felső peremére, majd ha körbeértünk, ragasszuk meg a sapka oldalát is. A már említett palást maradékából, készítsünk bojtot. Vagdossuk be az anyagot, tekerjük össze, és ragasszuk meg.


Végül a bojtokat ragasszuk a sapkához és a Kontúrozó festékkel (ólom és arany) kontúrozzunk néhány sematikus csillag vagy hópihe alakzatot a manók sapkájára.


Reméljük, hogy ti is készítetek karácsonyi manókat dekorációnak, és meg is mutatjátok nekünk őket Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...