2019. december 12., csütörtök

Karácsonyfadíszek kekszből az új Deluxe pasztákkal

Első hallásra furcsán hangzik, hogy karácsonyfadíszeket készítsünk kekszből. Ám az egyszerű háztartási keksz szinte minden otthonban megtalálható, így talán kézenfekvő hogy más célra is felhasználjuk az evésen kívül. Mi most így tettünk és néhány rusztikus díszt készítettünk, melyekhez a nemrégiben megjelent új Deluxe pasztákat is segítségül hívtuk. Lássuk, hogyan készülnek a kekszdíszek!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Háztartási keksz (négyszögletes)
- Deluxe paszta (trüffel, pezsgő, gyöngy és platina), természetesen más festékeket is használhatunk „kekszfestésre”
- Kontúrozó festékek metál színek (ólom, bronz és arany, valamint sima fehér kontúrozó)
- Valamint: gyapjúfilc (fehér vagy világosszürke), ecset, olló, cérna az akasztónak és ragasztópisztoly
- Sablon: néhány egyszerű csillag alakzatot és szívformát rajzoljunk fel papírra, majd vágjuk ki őket.


Helyezzük az általunk rajzolt papírsablonokat a gyapjúfilcünkre. Rajzoljuk körbe azokat, majd vágjuk ki ollóval a formákat. Ha megvagyunk velük, egy tű segítségével és cérnával készítsünk akasztót a leendő díszeknek.


Készen vannak az alapok, jöhet a kekszek festése. Vegyük elő a Deluxe pasztákat, majd egy ecset segítségével, stumpfoló (döfködő) mozdulatokkal, 2-3 rétegben vigyük fel a pasztát a kekszekre. A rétegek között hajszárítózzuk meg a felületet. Ha többféle árnyalatú díszt szeretnénk, akkor, ahogy a képen is látható, használjunk nekünk tetsző színeket a pasztából. Ne féljünk akár keverni két pasztát, hiszen csodás új árnyalatokat hozhatunk így létre.


Ha megszáradtak a festett kekszek, akkor ragasztópisztollyal rögzítsük azokat a gyapjúfilc alapunkra.


Végül vegyük elő a metál Kontúrozó festékeinket, és díszítsük ki a filc és a keksz felületét is. Pöttyöző mozdulatokkal szép sordíszeket készíthetünk.


Reményeink szerint ti is kedvet kaptatok egy kis alkotásra, és készítetek az ünnepekre néhány hasonló díszt magatoknak. Ha így van, akkor ne habozzatok megmutatni nekünk az alkotásaitokat Pentart Dekor csoportunkban!


A kekszdísz Lakbear saját ötlete alapján készült!

Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...