2019. december 22., vasárnap

Cseppdíszítés karácsonyi harangon Kontúrozó festékkel

Az átlátszó Kontúrozó festékkel igazán szép díszítést készíthetünk az ünnepi díszeinken. Most egy polisztirol alapon mutatjuk meg, hogyan hat a kontúrozóval készült cseppdíszítés. A kontraszt kedvéért a harangunkat Bársonyporral vontuk be, így még érdekesebben hat az átlátszóra száradó kontúrozó. Lássuk, hogyan készítettük el az igazán szép karácsonyfadíszt!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Kontúrozó festék (átlátszó)
- Bársonypor (türkiz)
- Öntapadó hobbiragasztó
- Dekorfesték lágy vagy akrilfesték (lila)
- Harang polisztirolok
- Fém milton kapocs (cikkszám: 27520, kerek 20x19 mm - bronz)
- Valamint: ecsetek, hurkapálca és filctoll


Először rajzoljuk fel egy filctollal a sematikus és egyszerű csigavonalakat a polisztirol harangra.


Majd a felrajzolt minta alapján az átlátszó Kontúrozó festékünkkel húzzuk ki csigavonalakat. Hagyjuk teljesen megszáradni a 3D ornamentikát.


Ezután fessük le a lila színű festékkel az egész harangot. A festék száradása után kenjük le az egész felületet Öntapadó hobbiragasztóval, és hagyjuk átlátszóra és tapadósra megszáradni.


A ragacsos felületre szórjunk a türkiz színű Bársonyporból, és egy ecset segítségével, valamint az ujjunkkal dörzsöljük bele a felületbe.


A bársonyporozás után ismét vegyük elő az átlátszóra száradó Kontúrozó festékünket, és apró pöttymintákat nyomjunk a kidomborodó csigavonalakra. Ha megvagyunk a pöttyözéssel, ragasszuk fel az akasztónkat, és hagyjuk átlátszóra száradni a Kontúrozó festéket.


Talán ti is készítettetek már az idei ünnepekre díszeket. Ha így van, mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...