2019. október 19., szombat

3D téli tájkép az ÚJ Hókristály pasztával és ÚJ Jégkristály tollal

Az új őszi termékeink között Hókristály pasztát, Hókristály tollat, Jégkristály pasztát és Jégkristály tollat is találtok. Most a Hókristály pasztát és a Jégkristály tollat használtuk ehhez a 3D hatású tájképhez. A pasztákkal, illetve a tollakkal igazán „fagyos” hangulatot teremthetünk téli dekorációinkon, díszeinken. A vízbázisú Hókristály paszta egy strukturált fehér paszta, mely csillogó glittereket tartalmaz, és a frissen esett, ropogós hóra emlékeztet. A készítmény a legtöbb felületre (fa, polisztirol, üveg, fém, műanyag stb.) használható. A Jégkristály paszta ugyancsak vízbázisú készítmény, amely azonban átlátszóra szárad, és a jégre emlékeztetik a szemlélőt. A tollas kiszerelésben található paszták állaga lágyabb, míg a tégelyes paszták sűrűbbek, így kedvünkre választhatunk belőlük a megfelelő hatás elérése érdekében. A tollakkal szép jégcsapokat, finomabb vonalú díszítéséket készíthetünk, a pasztákkal pedig nagyobb felületeken dolgozhatunk. Lássuk a bemutató tárgy elkészítési fortélyait!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Hókristály paszta
- Jégkristály toll
- Stamperia rizspapír (A4, Cristina Radovan kollekció / DFSA4388)
- Alapozó festék
- Dekupázs ragasztólakk - matt
- Ragasztó spray
- Ikonalap (tetszőleges méretű)
- Valamint: folpack , A4-es papírlap, olló, faágak, takker (tűzőgép), ecset és hőlégfúvó


Fessük le az ikonalapot az Alapozó festékkel fehérre, majd a szokásos módon dekupázsoljuk a felületre a rizspapírt matt Dekupázs ragasztólakkal.


Ragasztó spray-vel fújjunk le egy kiterített folpackot (kb. A4-es méretűt), majd gyűrjük össze, hogy egy laza „hurkát” kapjunk. A képhez úgy 5db ilyen hurka szükséges.


Egy A4-es lapból vágjunk ki egy akkora korongot, amekkora a rizspapíron látható kör alakú kép. A korongot helyezzük a képre, és a kimaradó részeket fújjuk le a ragasztó spray-vel, majd körbe illesszük a folpack hurkákat a kép köré.


A jobb alsó sarkot hagyjuk ki egyenlőre, hogy a faágakat be tudjuk igazítani a helyükre. Takkerral a legegyszerűbb rögzíteni az ágakat. Végül a maradék folpackkal vonjuk be körbe a képet. Ha szükséges, használjunk még ragasztó spray-t.


Hőlégfúvóval zsugorítsuk a fóliát, és amíg meleg formázzuk a sarkoknál kézzel.


Ezután stumpfoló (döfködő) mozdulatokkal, egy ecset segítségével, vigyük fel a Hókristály pasztát körbe a felületre. A faágakra is tehetünk a pasztából.


Végül a Jégkristály tollal „jegesítsük” a faágakat, készítsünk jégcsapokat. A teljes száradás, hőmérséklettől és anyagvastagságtól függően maximum 24 óra.


Ha ti is kipróbáljátok az új pasztákat és tollakat, alkotásaitokat mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

5 megjegyzés:

  1. Nagyon különleges alkotás készül az új alapanyagokkal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, örülünk, hogy tetszik! :)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Az előzőt eltávolítottam, mert hibás volt.
    Nagyon hangulatos és jól sikerült kép.
    Szerintem meg fogom próbálni az elkészítését, ilyen rizspapírom (is), faágak, és fólia is van itthon. :) Csak a hópaszta hiányzik. Nincs takkerom, szerinted lehet rögzíteni a faágat ragasztóval vagy apró szögekkel?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Orsolya!
      Igen, lehet, akár ragasztópisztollyal is.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...