2019. május 29., szerda

Fényűző ékszerdoboz Metál repedő pasztával

A Metál repedő paszta két komponensű 3D repedő rendszer, mely fémes csillogásával igazán különleges és fényűző hatást kelt. Egyes komponensnek az Univerzális alapozó repesztéshez elnevezésű készítményünket ajánljuk, melyet természetesen más repedő rendszerekhez is alkalmazhatunk egyes fázisként. A bejegyzésben szereplő ékszerdobozt bármilyen használt vagy új fadobozból elkészíthetitek. A munkához egy mintás stencil, Metál repedő paszta és Dekormetál matt festék szükséges. Lássuk, hogyan készül a fényűzően, ám diszkréten csillogó ékszerdoboz!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Metál repedő paszta (rózsaarany)
- Univerzális alapozó repesztéshez
- Dekormetál matt festék (csokoládé)
- Stamperia stencil (G méret 21x29,7cm - Virágok KSG389/cikkszám: 29898)
- Áthelyezhető ragasztó spray
- Valamint: ecsetek, festőkés, ragasztószalag, hajszárító és dörzspapír
- Ha a dobozunk kezeletlen natúrfa vagy festett, érdemes a munka előtt cseresznye színű Lazúrgéllel átkenni, hogy a csiszolásnál előtűnjön ez az alapozás.


Fessük le a dobozunkat a csokoládé színű Dekormetál matt festékkel. Ha szükséges, alapozzuk a dobozt előtte cseresznye színű Lazúrgéllel. Száradás után csiszoljuk vissza a doboz oldalsó éleit, hogy előtűnjön a lazúros rész. A gyorsabb száradás érdekében használhatunk hajszárítót.


A virágmintás stencilünket a hátoldalán fújjuk le áthelyezhető ragasztóspray-vel. Így nem mozdul el majd a mintánk a doboz tetején, és nem folyik alá sem az egyes fázis, sem a Metál repedő paszta. Miután rögzítettük a stencilt, óvatos mozdulatokkal kenjük le a doboztetőt az Univerzális alapozóval, mely repesztésekhez lett kifejlesztve. A doboztető peremét maszkoljuk ragasztószalaggal.


Ha megszáradt az egyes fázis átlátszó és fényes lesz.


Helyezzük vissza a stencilünket a felületre, hogy az oda kerüljön ahol volt, amikor az egyes fázist felvittük. Ezután egy festőkés segítségével vékony rétegben vonjuk be a stenciles doboztetőt.


A doboztető oldalainál használhatunk sima ecsetet a Metál repedő paszta felviteléhez. Ezután csak várnunk kell, hogy megszáradjon a paszta. Száradás közben fog megrepedezni, de használhatunk hajszárítót is a repedezettség gyorsabb kialakításához.


Végül a dobozunk alsó részét maszkoljuk és Univerzális alapozó NÉLKÜL vigyük fel a Metál repedő pasztát a felületre. Ezen a területen csak kiegészítő díszítésként alkalmazzuk a pasztát, hogy színben harmonizáljon a doboztetőével. A képen jól látszik, hogy egyes fázis nélkül a paszta nem repedezik meg a száradás során.


Reméljük ti is kipróbáljátok ezt a klassz új termékünket és nekünk is megmutatjátok alkotásaitokat Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...