2019. május 27., hétfő

Új termékek - Metál repedő paszták és Univerzális alapozó repesztéshez

Ismét új termékekkel bővült a Pentart repedő rendszerek családja. A Metál repedő paszta két komponensű 3D repedő rendszer, mely fémes színeivel igazán különleges hatást kelt. Ötféle színből válogathattok (rózsaarany, óarany, ezüsttürkiz, ezüstkék, ezüst). A Metál repedő pasztákat a megszáradt első komponensre kell felvinni. A paszta vastagsága befolyásolja a repedések mélységét és a repedések formáját. A repedések megjelenéséhez használjunk hajszárítót. A másik nagyszerű és már régóta várt termékünk az Univerzális alapozó repesztéshez. Az egyes komponens alkalmazható valamennyi repedő rendszerünkhöz, beleértve a lakkokat, pasztákat és a gélt is. Az egyenletesen felvitt réteget hagyjuk megszáradni levegőn. Miután teljesen átlátszóra száradt, alkalmazzuk a kettes komponenst. E két új terméket használva egy fémesen csillogó és rusztikusan repedezett tálcát készítettünk, hogy bemutassuk nektek az univerzális alapozót és a metálos repedő pasztákat. Lássuk hogyan készült a szóban forgó dísz és használati tárgy!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Metál repedő paszták (óarany és ezüst)
- Univerzális alapozó repesztéshez
- Dekorfesték lágy (farmerkék)
- Krémes akrilfesték - metál (zöldeskék)
- MDF kerek tálca (kínáló tálca, 38cm/kör alakú)
- Bármilyen Stamperia stencil
- Aeroszolos fényes lakk
- Valamint: ecsetek, stencilecset, festőkés és hajszárító


Először fessük le az MDF tálcát a farmerkék színű Dekorfestékkel. Erre azért van szükség, hogy a keletkező repedések alól ez a szín látszódjon ki. Ha megszáradt a festék, vegyük elő az Univerzális alapozót és egyenletes rétegben kenjük le a tálcát vele. Hagyjuk, hogy önmagától száradjon átlátszóra. A képen a csomagoláson található leírást olvashatjátok!


Ha átlátszóra szárad az egyes komponens, akkor elkezdhetjük a Metál repedő paszták felvitelét a felületre. Kétféle színt használtunk egyenlő arányban (óarany és ezüst). Közvetlenül a felületre tettünk mindkettőből, majd random szerűen, keveredve egymással oszlattuk el a tálcán egy ecset segítségével. Néhol vastagabb, míg a széleken vékonyabb rétegben. A felvitel után egy hajszárító segítségével kezdjük melegíteni a pasztát. A hő hatására repedezni kezd a felület. Ahol vékonyabb rétegben alkalmazzuk, ott kisebb repedések keletkeznek, ahol vastagabb a pasztaréteg, ott nagyobb repedések alakulnak ki.


Ezután a fémesen csillogó, repedezett felületre fektessünk egy rozetta alakú stencilt. Krémes akrilfestékkel (metál zöldeskék), stencilezzük a mintát úgy, hogy egyes részein stencilecsetet, míg más részein festőkést használjunk. Így igazodik a stencilminta a Metál repedő paszta egyenetlen (vékony-vastag) felviteléhez.


Mivel nemcsak dísz, hanem használati tárgyról is van szó, lakkozzuk a felületet aeroszolos lakkal. Természetesen használhattok más, oldószeres lakkot is, vagy vizes lakkokat, de akár viaszolhatjátok is a felületet.


Reméljük, hogy felkeltette az érdeklődéseteket az új Metál repedő paszta és az Univerzális alapozó repesztéshez. Kíváncsian várjuk azokat az alkotásaitokat a Pentart Dekor csoportban, melyeket ezekkel az újdonságainkkal készítettetek!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...