2019. május 12., vasárnap

Relax kép kőhatású és moha pasztákkal

Itt a tavasz és ezzel együtt a sok-sok tennivaló. De azért gondoljunk magunkra is, szánjunk időt a pihenésre, lazításra. Aki hajlamos belemerülni a munkájába, annak remek emlékeztető lehet ez a pihenésre buzdító kép. A keménységet sugárzó kő hatású pasztákat ötvöztük a puhaságot közvetítő moha pasztákkal ezen a feszített vásznon.


Szükséges anyagok és eszközök:

- Feszített vászon (30x40 KTL33)
- Matt akrilfesték (földbarna, vörösbarna, vörös agyag, olíva, country-zöld)
- Stencil (20x25 KSTD007)
- Kőhatású paszta (mészkő, homokkő, barnagránit)
- Moha hatás paszta (világoszöld, sötétzöld)
- Expressz ragasztó
- Antikoló festék (fekete)
- Kartonlap, nyomtatott felirat, ceruza, indigó, olló, hőlégfúvó
- Lapos ecset, sörte ecset, festőkés


A képünk elkészítéséhez szükségünk lesz egy feliratra. Mi most a lazításra emlékeztető Relax szót használtuk. (Bármilyen más felirattal is elkészíthető.)
Nyomtassuk ki a betűket olyan méretben, hogy kényelmesen elférjenek egymás alatt. Egy indigóval másoljuk át egy vastagabb kartonlapra.


Vágjuk ki a betűket, majd tegyük félre. Ezekkel később foglalkozunk.


Készítsük el a képünk hátterét. Használjunk három különböző színt, vigyük fel őket sávosan, néhol összemosva. Én a földbarna, vörösbarna és vörös agyag színű matt akrilfestékeket használtam, mert ezek szépen harmonizálnak egymással.


A vászon jobb oldalán fogjuk a feliratot elhelyezni, kb. egy-harmad szélességében. A bal oldalon a maradék kb. két-harmad részre alakítsunk ki tégla mintát a kőhatású pasztákkal. Rögzítsük a stencilt, majd festőkéssel egyenletesen töltsük ki a három különböző színű pasztával. Használjuk őket vegyesen. Én a mészkő, homokkő és a barnagránit színeivel dolgoztam. Folytassuk a mintát a vászon aljáig. Ha készen vagyunk, óvatosan emeljük le a stencilt, majd tisztítsuk meg.


A kép jobb oldalára - ahová a feliratot szánjuk - festőkés segítségével vigyünk fel foltokban egy kevés mészkő és homokkő pasztát. Ezzel megerősíthetjük a kőfal hatást.


A kartonból kivágott betűket fessük le a földbarna matt akrilfestékkel, majd hagyjuk megszáradni.


Vigyünk fel foltosan az első karton betűre a moha paszta világoszöld és sötétzöld színeiből. Ehhez legjobb, ha sörte ecsetet használunk. A paszta felvitele után - addig amíg nedves - szárítsunk rá hőlégfúvóval. Ennek hatására a moha paszta kicsit felemelkedik és megpuffad, így természetesebb lesz a hatása. Ugyanígy járjunk el a többi betűnél is.



Ragasszuk fel a bemoházott betűket a vászonra.


A téglafalat is dekoráljuk egy kicsit a mohával. Helyenként vigyünk fel a moha pasztákból, majd a mohás részeket egészítsük ki a country-zöld és az olíva színű matt akrilfestékekkel.


A vászonkép széleit finoman emeljük ki a fekete antikoló festékkel.


Akár a lakásban, akár a teraszon jól fog mutatni. Egy a lényeg, hogy emlékeztessen minket, hogy néha meg kell állni pihenni, relaxálni egy kicsit.


Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...