2019. május 8., szerda

Fotóalbum Folyékony vízfestékekkel

Egy gyönyörű színekből álló új kollekcióval, a Folyékony vízfestékekkel bővült a kínálatunk. A magas színezék koncentrációval rendelkező, vízbázisú festékek elsősorban akvarell festészethez, scrapbook technikához és mixed media megoldásokhoz nyújtanak új lehetőségeket. Természetesen minden más irányvonalon is kreatívan használhatóak a 14 különböző színből álló vízfestékek. A színek keverhetőek és összemoshatóak, valamint vízzel hígítva halványíthatóak. Használhatjuk vízfesték ecsettel, tölthető ecsettel, spray-vel, vagy csepegtethetjük közvetlenül a tubusból is. Mi most egy díszíthető üres fotóalbum borítóján mutatjuk be nektek ezeket a csodás festékeket. A fotóalbum dekorációját roppant egyszerűen és gyorsan ti is elkészíthetitek!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Folyékony vízfesték (lila, égkék és almazöld)
- StazOn oldószeres tintapárna (olíva)
- Akril pecsételő (Vintage watches 17183)
- Gumi pecsételő (bogarak)
- Karton tárgy (fotóalbum, vagy bármilyen díszíthető napló vagy emlékkönyv)
- Matt lakkspray
- Valamint: vékony és közepes ecset


Mielőtt elkezdjük a fotóalbum díszítését a hátoldalán próbáljuk ki a Folyékony vízfestéket. Győződjünk meg arról, hogy a papírfelület nem viaszolt vagy lakkozott, mert ebben az esetben a vízfesték lepereghet a felületről. Ha ilyen felületre dolgozunk, akkor alapoznunk kell, de most lássuk a munkafolyamat első állomását. Az oldószeres nyomdapárnával és az akril pecsételőkkel díszítsük a felületet.


Ahogy írtuk bizonyos esetekben alapozni kell. Használhatunk matt akrilsprayt (ahogy a képen is látható), vagy fehér és matt akrilfestéket (ha a dekorálni szánt felület nem fehér). Miután kész vagyunk a nyomdázott alappal, ami megszárad hamar, vegyük elő a lila, égkék és almazöld színű Folyékony vízfestékeket. Készítsünk elő egy kevés vizet is, hogy a színeket halványíthassuk. Ezután egy ecsettel vigyük fel az égkéket és az almazöldet a mintákra, majd mossuk össze őket.


Elemről elemre haladjunk, töltsük ki kevert színekkel a mintákat. Ha kész vagyunk velük, akkor a három szín kombinációjából fessük meg azokat a területeket is, ahová nem nyomdáztunk. Végül hagyjuk teljesen megszáradni a felületet.


Mivel a Folyékony vízfesték nem vízálló és egy használati tárgyat díszítettünk vele, lakkozzuk le a felületet a matt akrilspray-vel. Vizes lakkokat ne használjunk zárásnak, mert az elkenheti a festést!


Nézzétek meg a folyékony vízfestékek felhasználási lehetőségeiről készült videónkat is!



Reméljük ti is kipróbáljátok az új Folyékony vízfestékeinket és nekünk is megmutatjátok a velük készült alkotásaitokat. Pentart Dekor csoportunkban szeretettel várjuk a mesterműveiteket!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...