2019. május 4., szombat

Szívecskés váza Anyák napjára

Anyák napjára készülődünk. Kedves ajándék lehet  ez a szívecskés üveg, melyet viszonylag könnyen elkészíthetünk.


Szükséges anyagok és eszközök:

- Nagy méretű üveg
- Áthelyezhető ragasztó spray
- Sűrű matt gélpaszta - opálos
- Könnyű modellező paszta
- Transzparens színező diszperzió (pink)
- 3D dekortoll (rubinpiros, fekete, fehér)
- Papír, ceruza, olló
- Macskanyelv ecset, festőkés
 

Rajzoljunk meg egy másolópapírra szív alakot, olyan méretben, ami jól mutat a kiválasztott üvegen. Ebből vágjunk ki két darabot.


Az üveget alaposan tisztítsuk meg és zsírtalanítsuk le. A papírszívek egyik oldalát fújjuk meg az áthelyezhető ragasztó spay-vel és illesszük az üvegünk oldalára, egymással szemben.


A sűrű matt gélpasztából szedjünk ki egy keveset egy tányérra. Töltsük fel a szivacsecsetet és ütögető mozdulatokkal, lendületesen pamacsoljuk körbe az üveg teljes külső felületét. Ezzel érjük el, hogy az üvegünk felülete opálos legyen.


Óvatosan szedjük le a papírszíveket.


A kialakított szív mintákat díszítsük apró virágokkal. Ehhez most használjuk a könnyű modellező pasztát. Szedjünk egy tányérra három kis adag pasztát. Hogy élethűbb szirmokat tudjunk kialakítani, a pink színű transzparens színező diszperzió segítségével színezzünk meg két adagnyi pasztát. Színezhetjük kedvünkre, de óvatosan bánjunk vele, mert nagyon intenzív a színező. Én az erősebb rózsaszín adaghoz egyetlen cseppet használtam, míg a világosabb színhez csak egy fél cseppet. 


Töltsük fel az ecsetet és alakítsunk ki kicsi szirmokat. Használjunk macskanyelv ecsetet, mert a lekerekített vége miatt könnyebben tudunk dolgozni. Felváltva vigyük fel a fehér, a világos és a sötétebb rózsaszínt.


Ha körbeértünk a szív formákon, a virágszirmok közepébe tegyünk egy-egy pöttyöt a 3D dekortoll rubinvörös és fekete színeiből.


Várjuk meg a paszta száradását. Ezután a fehér 3D dekortollal alakítsunk ki aprócska indamintákat és pöttyüket a virágszirom koszorú minkét oldalára.


Egyszerű, de annál kedvesebb ajándék lehet.




Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...