2019. május 22., szerda

DIY nyomdázott papírdoboz Folyékony vízfestékkel

Májusban nyílnak a legszebb virágok a mezőn. Ilyenkor a legszínesebb a határ, melyet kivétel nélkül mindenki szeret. A mezei virágok színességét és sokféleségét örökítettük most meg egy kartondobozon. A virágokat az új termékcsaládunkkal, a Folyékony vízfestékekkel keltettük életre. A munkához réti virágokat ábrázoló guminyomdát és fehér akrilfestéket is használtunk. Lássuk, hogyan készül a gyorsan és könnyen megvalósítható dekoráció!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Folyékony vízfesték (piros, lila, égkék és almazöld)
- Matt akrilfesték (titánfehér)
- HD gumi pecsételő 14x18cm (Tavasz WTKCC115)
- StazOn oldószeres tintapárna (sötétbarna)
- Szív alakú kartondoboz szett (cikkszám/7607 KC15/2S)
- Matt lakk spray
- Valamint: vastag és vékony ecsetek, hajszárító


Fessük le a doboz tetejét és alsó részét is matt titánfehér akrilfestékkel. Szárítsuk meg őket hajszárítóval és máris nyomdázhatunk a fedélre. Oldószeres tintapárnát használjunk, hogy a Folyékony vízfesték ne oldja majd fel a nyomdázott virágok körvonalait.


Haladjuk sorra a nyomdázással, először a nagyobb virágokat majd a kisebbeket. Ne felejtsük el folytatólagosan a doboztető oldalára is rányomni az adott növény lemaradt részét. Az oldószeres nyomat gyorsan szárad, de használhatunk hajszárítót is a szárításra.


Miután végeztünk a dobozunk tetejével, dekoráljuk a doboz alsó részét is a nyomdákkal.


Ha kész vagyunk az alappal, jöhet a Folyékony vízfesték. Egy edénykébe vagy tálba tegyünk a színekből, majd egy vékony ecsettel fessük ki a nyomdázott virágokat és leveleket. A színeket keverhetjük is (almazöld-égkék, piros-almazöld stb.).


Miután végeztünk a dobozunk tetejének festésével, a doboz alját is fessük meg. A Folyékony vízfesték nem vízálló, ezért a festés végeztével fújjuk le a dobozunkat matt akrilspray-vel. Így biztonsággal használhatjuk majd a tárgyunkat a későbbiekben.


Reméljük már ti is kipróbáltátok a Folyékony vízfestékünket. Alkotásaitokat mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

2 megjegyzés:

  1. Csodálatosan szép lett. A színek,olyanok,mint ha élő növényt látnánk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, örülünk, hogy tetszik! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...