2019. május 25., szombat

Sötétben világító poháralátétek tengerparti hangulatban

Lassan beköszönt a nyár, amikor már több időt töltünk a szabadban, akár sötétedés után is. Ilyen alkalmakra jól jöhetnek ezek a poháralátétek, melyek nappal a tenger csillogó színeit idézik fel, éjjel pedig a sötétben világítanak.


Szükséges anyagok és eszközök:

- MDF poháralátét (9x9 cm)
- Alapozó festék (primer)
- Krémes matt akrilfesték (fehér)
- Csillogó gél (zöld arany és tövis arany)
- Sötétben világító glitterpaszta (szivárvány kék, szivárvány zöld, arany, ezüst)
- Áthelyezhető ragasztó spray
- Stencil (S28)
- Pouring lakk
- Lapos ecset, festőkés


Alapozzuk le a falapokat, majd száradás után finoman csiszoljuk át őket. Portalanítás után fessük le a fehér színű matt krémes akrillal.


Az akrilfesték száradása után a csillogó gélekkel fogjuk kialakítani a tenger színeit és csillogását. Ehhez kenjük át az alátéteket a zöld arany színnel, majd rögtön töröljük vissza egy nedves szivaccsal, ezáltal tompítjuk az élénkségét, egyfajta fátyolos csillogása marad.



Hogy élethűbb legyen a hatás, egy benedvesített szivacsdarabbal vigyünk fel a tövis arany csillogó gélből egy keveset, húzzunk a felületre elmosódott csíkokat.


Adjunk egyfajta keretet az alátéteknek, ezért a széleit emeljük ki a fehér matt krémes akrillal. Ehhez használjunk szivacsecsetet.


Válasszunk ki egy nekünk tetsző mintájú 3D stencilt, ezt töltjük ki a glitterpasztákkal, ezek fognak a sötétben világítani. A stencil egyik oldalát fújjuk le az áthelyezhető ragasztó spray-vel, majd helyezzük az alátétre. Festőkés segítségével töltsük ki a sablont a különböző színű glitterpasztákkal. Hogy még izgalmasabb hatást érjünk el, használjuk vegyesen, kedvünk szerint. A kitöltés után óvatosan emeljük le a stencilt, majd tisztítsuk meg. Járjunk el így mind a hat alátéttel.


A felületek védelme érdekében, a paszták száradása után, kenjük át az alátéteket a pouring lakkal.


Kellemes és színes kiegészítője lehet a terítékeinknek.





Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...