2018. június 7., csütörtök

Világjárók doboza lazúrgéllel

Lassan tervezgethetjük az idei év utazásait, és milyen jó ha már van egy olyan dobozunk, amely az emlékeinket tartja -vagy az álmainkat-. Ez a doboz lehet családi doboz, vagy férfiaknak is tökéletes ajándék. A már bevált lazúrgéllel dogoztunk, és egy különleges sablonnal.

Szükséges anyagok és eszközök:

A zsanért lecsavaroztuk, átcsiszoltuk és portalanítottuk a díszítendő dobozunkat.


Az árcímke eltávolítására a legjobb megoldás, ha hajszárítóval felmelegítjük és nyomtalanul lehúzható utána.


Akril alapozó festékkel -a száradási időket betartva-, a tetőnek a felső lapját kétszer lealapoztuk.Lazúrgéllel (mahagóni) a doboz külsejét lefestettük és egy szivaccsal a felesleget visszatöröltük.Következett a doboz belsejének a lazúrgéllel való lefestése. Itt két színt kevertünk össze (mahagóni, cseresznye), a cél az volt, hogy csak egy kicsit legyen vörösebb a belseje. A felesleges lazúrgélt itt is egy szivaccsal visszaszedtük.
A szivacsunkban maradt annyi lazúrgél, hogy az éleket antikoljuk vele.


A tető széleit és az alsó lapját szintén lazúrgéllel festettük le.Alapos száradás után, amely közel két óra volt, polírozó szivaccsal átsimogattuk a tárgyunkat és portalanítottuk.


A rizspapírt rámértük a tetőre, mind a négy oldalát tépkedve alakítottuk ki.


Matt dekupázs ragasztóval rögzítettük a fehér oldalhoz.Ujjunkkal is segítettük, hogy levegő ne maradjon a papír alatt. Félre tettük száradni.Természetes úton egy óra alatt megszáradt, és a rizspapír kilógó széleit polírozó szivaccsal csiszoltuk le.


Stencilünket befújtuk az áthelyezhető ragasztó spray-vel és öt percig hagytuk száradni.
Lazúrgéllel a tető széleit antikoltuk.Két lazúrgéllel és a stencillel a doboztetőnek sarok mintát készítettünk.


A doboz külső oldalait a paliszander lazúrgéllel és a mintánkkal végig stencileztük. Majd félre tettük egy éjszakára száradni. A stencilünket alaposan megtisztítottuk a stencil tisztító spray-vel. 
A tető belső részén -ahol lazúrgéllel festettük be-, picit políroztuk, majd egy kis ábrát és idézetet transzferáltunk.A lézernyomatunkat mintával lefelé fordítva maszkoló szalaggal rögzítettük.
Fültisztító pálcikával az Expressz oldatot felvittük a papírra. Fontos, hogy az oldat mennyisége ne legyen sok. Kanállal, vagy spatulával a mintát rádörzsöltük a fa tetőre.Matt lakkal a munkánkat rögzítettük.


3D dekortollal a doboz tetejét finoman díszítettük.

Jöhet a tervezgetés!Ötlet, fotó és kivitelezés: Pagi Decoplage

MerkenMerkenMerkenMerkenMerkenMerken

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...