2018. június 12., kedd

Mohás falióra az új Moha hatás és Pázsit hatás pasztákkal

Egy igazán érdekes és izgalmas új termékcsaláddal bővült a palettánk. Ez nem más, minta a Moha és Pázsit hatás paszta. Ezekkel a pasztákkal mohával borított és egyéb (zuzmós, algás) felületeket imitálhatunk szinte bármilyen alapon (fa, polisztirol, karton, háncs, parafa, műanyag, fém). Természetesen bármilyen más termékünkkel kombinálhatóak, mint pl. Kőhatású paszták, gélpaszták stb. A moha és pázsit paszták 3D hatását növelhetjük hőlégfúvó segítségével, ezáltal a térfogatuk megnövekszik, felfúvódik. A kétféle pasztell zöld (világos és sötét) Moha hatás paszta mellett a Pázsit hatás pasztát, matt akrilfestékekkel pl: lime, olíva, country zöld és fenyőzöld színekkel árnyalhatjuk, így kedvünkre alakíthatjuk a pasztákból készült díszítés megjelenését.
Puha tapintásúvá tehetjük, ha bársonyport szórunk a még nedves pasztára. Mindhárom változat vízbázisú (fagytól óvjuk), az ecseteket és az eszközeinket langyos vízben tisztíthatjuk. Most egy fa óralapon mutatjuk be nektek a Moha és Pázsit paszták legegyszerűbb használati módját. A felfúvódó és bársonyporos kombinációk trükkjeit további posztokban fogjuk veletek ismertetni, és a pasztákkal készült videónkban is találhattok további útmutatót és érdekességet.






Szükséges anyagok és kellékek:

- Moha hatás paszták (világos és sötét), Pázsit hatás paszta
- Pentart matt akrilfesték (napsárga)
- Kőhatású paszták (agyag, homokkő és terrakotta)
- Pentart fa óralap (25 cm, cikkszám: 5885)
- Óraszerkezet klasszikus mutatókkal (cikkszám: 5943)
- Stamperia stencilek: Stencil D (15x20cm, cikkszám: KSD248)
- Valamint: Stencil G (21x29,7cm, cikkszám: KSG394)
- Stencil ecsetek, ecset, szivacs, festőkés, dörzspapír és ragasztószalag



Először fessük le a fa óralapot a Kőhatású pasztákkal (agyag és terrakotta). Vízzel hígíthatóak. Száradás után (hajszárítózható), a téglamintás stencillel a széleken díszítsük.



Ha megszáradt a stencilezett minta is, a kimaradt részeken „vakoljuk” be a homokkő színű Kőhatású pasztával a felületet.



Hagyjuk teljesen megszáradni a kőpasztás rétegeket, és csak ezután csiszoljuk meg az egész óralapot. Erre azért van szükség, mert így a következő motívum stencilje a sima felületre jobban felfekszik.



A csiszolt és száraz alapra végül stencilezzük a feliratos motívumot (homokkő színű pasztával), és hagyjuk megszáradni. Festőkést használjunk, ahogyan a téglamintás stencilnél is tettük.



Ezután jöhet a Moha és Pázsit hatás paszta, először a pázsit változatot használjuk. Hígítsuk fel egy kis vízzel, és ecseteljük be a teljes felületet. Néhol jobban, máshol kevésbé töröljük vissza egy szivaccsal a felvitt pasztát. A széleken, és ahol szükségét érezzük, további lazúros foltokat ejthetünk a sötét színű Moha hatás pasztával is.



Száradás után, készen áll az óra lapunk a 3D hatású mohás felület kialakítására. Ehhez használjunk stencil ecsetet és döfködő mozdulatokkal ecseteljük be azokat a területeket, ahol a mohás foltokat szeretnénk látni. A mohapárna elkészítéshez, alaprétegnek a Moha hatás paszta sötétebbik változatát használjuk.



Az alap foltok széleit a pázsit változat vízzel felhígított elegyével kontúrozzuk, hogy lágy átmenetet és összképet kapjunk. Ezután szárítsuk meg a felületet, és a Pázsit hatás pasztával, további döfködő mozdulatokkal, gazdagítsuk a sötétebb alapot. Úgy dolgozzunk, hogy a szélekre ne, vagy csak kevés kerüljön belőle.



Végül jöhet a „csúcsfény”. A Pázsit hatás paszta világos változatába keverjünk egy kevés matt akrilfestéket (napsárga), és ezzel csinosítsuk tovább a keletkezett párnácskák tetejét. Az egyes rétegeket hagyjuk megszáradni, hogy a következő színnel végzett festés (döfködő mozdulatok) ne lapítsák le a már szépen strukturált felületet. Teljes száradás után a stencilezett feliratot enyhén visszacsiszolhatjuk dörzspapírral.



Legvégül szereljük be az óraszerkezetet és a mutatókat.



Reméljük kedvet éreztek egy kis „moházásra” és kipróbáljátok ti is ezt az igazán érdekes új termékünket. Ne felejtsétek el megmutatni nekünk is alkotásaitokat a Dekor csoportunkban!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...