2018. június 13., szerda

Bőrrel borított doboz az új Textil & Bőrfestékekkel

Egy kiváló minőségű termékcsaláddal bővült a textilfesték palettánk. Ez nem más, mint a Textil és Bőrfesték, amely 22 színben érhető el, ebből egy arany és egy ezüstszínű. Ezek a festékek rugalmasra száradnak, sem a bőrt, sem a textilt nem keményítik meg. Kitűnő választás valódi bőrre, műbőrre és PVC festésére is. Világos és sötét felületen is jól fed a Textil és Bőrfesték, krémes állagának köszönhetően stencilezésre is remek választás. A díszített textíliát fixálás (vasalással pamut fokozaton 30 másodpercig), vagy 1 hét állás után kímélő programmal mosógépben moshatjuk. Mi most egy fémdobozt vontunk be valódi bőrrel, és azt festettük a Textil és Bőrfestékkel. A bejegyzésből azt is megtudhatod, hogyan kell előkészíteni a bőrt a bőrfesték használata előtt. Lássuk hogyan készül a bőrrel díszített dobozka!





Szükséges anyagok és kellékek:

- Textil & Bőrfesték (fekete, piros és arany)
- Dekor Zománcfesték (fekete)
- Öntapadó hobbiragasztó
- Stamperia stencil (Formato G/KSG394/21x29,7cm)
- Kerek fémdoboz vagy bármilyen Pentart fa, háncs vagy kartondoboz
- Valamint: valódi bőr (fekete és okker vagy nyersszínű), stencilecset, ecset, tiszta alkohol, dörzspapír, díszszalag, olló, ragasztószalag, szivacs és törlőkendő.
- Szükség szerint a stencilezéshez használhatunk Áthelyezhető ragasztó sprayt
- A további díszítéshez szükséges anyagok: Lazúrgél (dió), Expressz hobbiragasztó, Befejező viasz (transzparens), fa díszítőelemek (fogaskerék alakú, vagy bármilyen más stílusú lézervágott rátét).



Elsőként a valódi bőrt kell előkészítenünk. A kikészített felét (festett és fényesített) enyhén csiszoljuk meg egy finomszemcsés dörzspapírral (400-as). Természetesen, ha a hátulját, vagy velúrbőrt használunk, akkor nem kell előkészíteni a munkadarabunkat, hiszen a festék jól meg tud tapadni a rostok között. Ezután egy törlőkendővel távolítsuk el a keletkezett finom port, és törüljük át a bőrt tiszta alkohollal.



Ezután jöhet a méretre vágás. Mi egy használaton kívüli kerek fémdobozt választottunk (az újrahasznosítás jegyében), de természetesen fa, háncs vagy kartondobozt is bevonhattok bőrrel. Rajzoljuk körbe a doboztetőt a bőrre téve, majd egy ollóval vágjuk ki a korongot. Ezután helyezzük a stencilünket a bőrre, rögzítsük ragasztószalaggal, vagy szükség szerint Áthelyezhető ragasztó spray-vel.



Vegyük elő a Textil & Bőrfestékeinket (fekete és piros), majd a szokásos módon stencilezzük fel a mintát. Ne fedjük be teljesen a felületet a fekete színű festékkel, hanem hagyjuk helyet a pirosnak is. Szép átmeneteket és kellemes bordós-fekete árnyalatot érhetünk el a két szín használatával.



Ha kész vagyunk a stencilezéssel, távolítsuk el a sablont a bőrről és hagyjuk megszáradni a festéket. Ugyanez a teendőnk a fekete bőrrel is (a doboz oldalára kerül), stencilezzük rá a mintát az aranyszínű Textil & Bőrfestékkel.



Jöhet a dobozra való ragasztás. Ehhez használjunk Öntapadó hobbiragasztót. A doboz tetejét és a bőrt is stumpfoljuk be egy szivaccsal. Hagyjuk megszáradni a ragasztót, majd egy határozott mozdulattal illesszük össze a ragasztott felületeket.



A doboz peremét díszítsük szalaggal, amelyet ugyancsak az Öntapadó hobbiragasztóval rögzítsünk. A bőrrel bevont felületnek szép selymes fényt adhatunk, ha transzparens Befejező viasszal átdörgöljük.



Most jöhet a doboz alsó része. Először fessük le Dekor Zománcfestékkel a külső felét. Amíg szárad a festék a stencilezett bőrünket szabjuk méretre. Vágjunk olyan hosszú és széles csíkot, amely méretben illeszkedik a doboz oldalához. A bőrcsík ragasztása azonos az előzőekben leírt módszerrel.



Lényegében elkészültünk a bőrrel bevont dobozunkkal. Természetesen tovább lehet dekorálni, ahogyan mi is tettük. Használjuk a kompozícióhoz illő színeket és kiegészítőket.



Reméljük a kedvcsináló alapján ti is kipróbáljátok ezt a fantasztikusan klassz termékcsaládot. Ne felejtsétek el megmutatni nekünk is a Dekor csoportunkban az alkotásaitokat!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...