2018. június 15., péntek

Mohás dekoráció textilen az új Textil Médiummal és Bársonyporral

A különféle kelmefestékeink új családtagokkal bővültek, a Textil & Bőrfestékekkel, valamint a Textil Médiummal. Most a Textil Médiummal és a Moha és Pázsit hatás pasztákhoz tartozó Bársonyporral készítettünk egy dekorációt. A Textil Médium egy olyan alapanyag, amelyet különféle bőr, műbőr, PVC és textilek díszítéséhez, mint segédanyagot használhatunk. A Textil Médiummal kezelt felületekre, könnyű festeni, bársonyport szórni vagy csillámport ragasztani. A Textil és Bőrfestékek hígításához, színeinek világosításához is használható. Természetesen más, már meglévő textilfestékeinkkel is kombinálható. Kiváló dekupázs és stencilezési technikákhoz, valamint textil és filc ragasztásához. A médium teljesen átlátszóra szárad, nem hagy foltot, selymes tapintású és rugalmas. Fixálás után a díszített kelme kímélő programmal, mosógépben mosható. Lássuk, hogyan készül a mohás hangulatú, bársonyporral megszórt médiumos stencilminta, amelyet egy párna alapra készítettünk.





Szükséges anyagok és kellékek:

- Textil Médium
- Bársonypor (zöld)
- Textilfesték spray (zöld, fenyőzöld és sárga)
- Textilfesték-normál színek (kármin, kék, narancssárga, barna, fenyőzöld és pisztácia)
- Áthelyezhető ragasztó spray
- Pentart díszpárnahuzat (40x40cm)
- Stamperia stencil (FormatoG 21x29,7 cm/KSG 394) és (Stencil D méret 20x15 cm Small spray effect)
- Valamint: ecsetek, stencil ecset, festőkés, ragasztószalag, vasaló, sütőpapír és műanyag edény



Elsőként a díszpárna huzatot kell megdolgoznunk (távolítsuk el a címkéket egy ollóval). Világoszöld lesz az alap, amit Textilfesték spray-vel festünk meg. Egy műanyag edénybe öntsünk egy vagy fél liter vizet, majd csavarjuk le a szórófejet a textilfestékek palackjairól és öntsünk a vízbe mindhárom színből egy keveset. Helyezzük a textilt a festékes vízbe és hagyjuk állni pár percig.



Ezután vegyük ki a festékes vízből, csavarjuk ki, és ha szükségét érezzük, fújjunk a színezett kelmére foltokat a kiválasztott Textilfesték spray színeivel. A festett alapunkat teregessük ki. Most nyáron, a napon hamar megszárad.



Száradás után fixáljuk a festéket vasalóval (közepes hőfokon), és ne felejtsünk el sütőpapírt tenni a forró vasaló és a textil közé. Ezután a vasalással kisimított kelmére helyezzük rá a stencilt és rögzítsük a széleken ragasztószalaggal. A huzat belsejébe tegyünk sütőpapírt, hogy a további munka során ne ragadjon össze a két oldal.



Ha szükségét érezzük Áthelyezhető ragasztó spray segítségével is rögzíthetjük a stencilt. Ezután jöhet a Textil Médium, amit egy festőkés segítségével vigyünk fel a mintára.



A médiummal stencilezett sablont, távolítsuk el az anyagról és a felesleget tegyük vissza a tégelyébe, majd mossuk el a stencilt, hogy ne száradjon rá a maradék. Ezután a még nedves Textil Médiumra szórjunk Bársonyport. Úgy dolgozzunk, hogy a por teljesen elfedje a médiumos mintát. A teljes száradás után, a maradék port összegyűjthetjük és visszatehetjük a tégelyébe. A száradás hőmérséklettől függő, melegben 30-45 perc alatt megszárad, alacsonyabb hőmérsékleten hagyjuk 3-4 órát száradni.



Ha megvagyunk a „mohás”stencilmintával, elkezdhetjük a további díszítéseket. Ezt bármilyen nekünk tetsző stencillel megtehetjük, mi most ezt a pacamintás változatot választottuk. Mivel csak halvány foltokat szerettünk volna, így a normál textilfestékbe kevertünk egy kis Textilfesték Médiumot.



Végül a halványított színekkel, további díszítéseket készítettünk a párnahuzat széleire.



A Textil Médiummal és Bársonyporral készült stencilezett mintát nem szükséges vasalni, ha mégis szeretnénk biztosra menni, akkor helyezzünk rá sütőpapírt és alacsony hőfokon vasaljuk át. A bársonyporos textildíszítést kímélő programon, mosógépben moshatjuk.
Reméljük ti is kipróbáljátok a Textil Médiumot és szép alkotásaitokat megmutatjátok nekünk is a Dekor csoportunkban.



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...