2018. június 20., szerda

Mohás képkeret a Moha hatás pasztákkal és Bársonyporral

Korábban bemutattuk nektek a Moha és Pázsit hatás paszták általános alkalmazásának módjait és azt, hogy hogyan lehet őket hő hatására felfújni. Ebben és ebben a posztban visszakereshetitek a szóban forgó bejegyzéseket.
Most egy olyan kiegészítő termékünkkel ismertetünk meg benneteket, amellyel bársonyosan puha tapintásúvá és molyhos megjelenésűvé tehetitek a pasztázott felületeket. A Bársonypor egy rendkívül finom szálú por, mely könnyen beletapad bármilyen pasztába, lakkba vagy festékbe. A még nedves anyagra kell szórni, majd a száradást követően egy bársonyos tapintású és kinézetű felületet kapunk. Egy képkeretet díszítettünk vele, lássuk hogyan tehetünk bársonyossá ezzel a nagyszerű alapanyaggal bármilyen felületet.





Szükséges anyagok és kellékek:

- Moha hatás paszták (sötét és világos)
- Bársonypor (zöld)
- Szálpaszta (Fiber paste)
- Matt akrilfestékek: napsárga, vörös agyag és okker
- Öntapadó hobbiragasztó
- Polisztirol tojások, vagy gömbök
- Pentart fa képkeret
- Valamint: ecsetek, dörzspapír, vágókés, festőkés és törlőkendő vagy szivacs



Elsőként néhány polisztirol tojást vagy golyót vágjunk félbe, illetve kisebb-nagyobb cikkelyekre. Majd kenjük le a képkeret egy tetszőleges részét az Öntapadó hobbiragasztóval. A felezett polisztirol formákra is kenjünk a ragasztóból, majd hagyjunk mindent megszáradni.



Ha átlátszó és tapadós a ragasztó, akkor illesszük a félgömböket a ragasztós keretre. Alapozásnak használjunk Szálpasztát, ezzel tovább formázhatjuk a kis halmokat.



A Szálpasztával a képkeret sima részét is kenjük be. Egy festőkés segítségével vakolatszerűen egyengessük el a pasztát. Ha elkészültünk, akkor hagyjuk teljesen megszáradni a képkeretet.



Az okker és vörös agyag színű matt akrilfestékekkel fessük le a képkeret azon részét, ahová nem ragasztottunk polisztirol golyókat. A festéket hígíthatjuk vízzel, hogy lazúrosabb hatása legyen, majd egy törlőkendővel vagy szivaccsal töröljük vissza a festést. Ha megszáradt az akrilréteg, akkor egy dörzspapírral csiszoljuk vissza a felületet, így szép téglaszerű hatást érünk el.



Ezután jöhet a sötétebbik Moha hatás paszta. Kenjük le a párnácskákat a pasztával, szükség szerint vastagon és vékonyan egyaránt. Az alapszínbe keverhetünk matt akrilfestéket (okker), hogy árnyalataiban gazdag alapot kapjunk.



A még nedves pasztába szórjunk Bársonyport. A puklik tetejét hagyjuk ki, hiszen oda még további rétegek jönnek a pasztából.



Vegyük elő a világos színű Moha hatás pasztát, és keverjünk bele egy kevés matt akrilfestéket (napsárga). Az ecsetünk segítségével, döfködő mozdulatokkal kenjük be a puklik tetejét (használhatunk stencilecsetet is). Ezután a nedves felületbe ismét szórjunk Bársonyport.



Végül a maradék pasztát, ami a palettánkon maradt, hígítsuk fel vízzel, és lazúrozzuk be a képkeret téglaszerű, nem mohapárnás részét. Egy szivaccsal vagy törlőkendővel töröljük le a felesleget.



Ezen a képen egészen közelről láthatjátok a Bársonyporral kezelt halmokat. Igazán érdekes, molyhos felületeket készíthetünk ezzel a technikával.



A képen további ötleteket láthattok a bársonyos és mohás felületképzésre. Stencilezhettek mintákat a Moha és Pázsit hatás pasztákkal, amibe aztán szórhattok Bársonyport. Vagy készíthettek felfúvódott foltokat, amit aztán beporoztok.



Reméljük kedvet éreztek egy kis bársonyozáshoz és ti is készítetek valami szépet ezzel a klassz alapanyaggal. Az alkotásaitokat mutassátok meg nekünk is Dekor csoportunkban!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...