2020. február 8., szombat

Textilborítású ajándékdoboz Deluxe pasztával

Stílusos ajándékdobozt készíthetünk textilborítással. A csinos dobozba a Valentin napi figyelmességeket is rejthetjük szeretteink számára, vagy akár ékszertartóként is funkcionálhat. A ráncolt textiltetejű doboz elkészítéséhez a nemrégiben megjelent Deluxe pasztáink egyikét, valamint egy másik újdonságunkat a Galaxy pelyheket hívtuk segítségül. Lássuk, hogyan készül az elegáns ajándékdoboz!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Deluxe paszta (lagúnakék)
- Galaxy pehely (Uránusz kék)
- Krémes akrilfesték - metál (teal/zöldeskék)
- Ovális kartondoboz (KC13/2G cikksz: 7602)
- Fém díszítőelemek
- Valamint: műselyem kelme, ecsetek, ragasztópisztoly, festőkés, olló, tű és cérna


A doboztetőt gurítsuk végig a kelménken (lemérve az ovális doboztető kerületét). Néhány centi ráhagyással vágjunk egy szalagot az anyagból. A textilcsíkot rögzítsük a dobozunk belső pereméhez ragasztópisztollyal.


Ha körbeértünk a ragasztással, hajtsuk be a ráhagyott textilszalag szélét és egy pötty ragasztóval fixáljuk. Ezután egy tűbe fűzött cérnával „férceljük” a kelmét. A varrást célszerű a doboz középpontja körül megejteni.


Ha körbeértünk, akkor húzzuk össze a cérnát, hogy kialakuljanak a ráncok.


Ezután 2-3-szor tekerjük körbe az összehúzott textilcsomót, és néhány öltéssel rögzítsük a feszes ráncolást. A maradék anyagot vágjuk le a cérnával összetekert ráncolás fölött, így elkészültünk a textillel bevont alapunkkal.


Az alap elkészítése után nekiállhatunk a fém rátétek festéséhez. Vegyük elő a krémes akrilfestékünket (metál - zöldeskék), és fessük le a fém díszeket.


Ha megszáradtak az akrillal festett fémdíszek, a széleiket vagy a felső harmadukat, kenjük át Deluxe pasztával is. Leheletnyi tónuseltérés van a két termék között, ám állagában és csillogásában merőben eltérnek egymástól. Ragyogóan szép összhatást nyújtanak együtt a felületen.


Ha megszáradt a Deluxe paszta is, akkor már csak a textillel bevont doboztetőre kell rögzítenünk őket ragasztópisztollyal. Rendezzük el kedvünk szerint a festett fémdíszeket a középpontban úgy, hogy elfedjék a levágott textilcsonkot.


Ezután már csak a doboz alsó részét kell festenünk. A munkát ugyancsak a krémes állagú akrilfestékkel kezdjük.


Az akrilos alapra festőkéssel vigyük fel a Deluxe pasztát a doboz alsó harmadára. Majd a még nyers pasztába szórjuk a Galaxy pelyhet. Hagyjuk megszáradni a díszítést, majd seperjük le a pasztába nem ragadt pelyhet. Ezzel el is készültünk a díszdobozunkkal.


Reméljük ti is kipróbáltátok már az új Deluxe pasztáinkat vagy Galaxy pelyheinket. Ha így van, akkor mutassátok meg nekünk is a velük készült munkáitokat Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...