2020. február 15., szombat

Borostyán hatású medál Elefántcsont gyanta szettel

 Az Elefántcsont gyanta szettel, nem csak dekorációs rátéteket, kiegészítőket készíthetünk, hanem ékszereket is. Azt biztosan tudjátok, hogy a gyanta anyagában színezhető, így sokféle árnyalatú öntvényt készíthetünk. A gyantához tartozó Színezék porok és Színezék oldatok használatával, akár az igazi borostyánhoz roppant hasonló hatást is elérhetünk. Most mi ilyen, a borostyánhoz hasonló, transzferált és repesztett ékszermedált készítettünk az oldatok egyikével. Lássuk, hogyan készült a szóban forgó nyakbavaló!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Elefántcsont gyanta szett
- Színezék oldat (mézsárga - honey)
- Kép transzfer
- Opálrepesztő szett
- Antikoló paszta - bitumenes (umbra)
- Valamint: peremes medálalap, lánc kapoccsal, ecset, keverőbot és nyomtatott fekete-fehér növénymotívumos kép


Az elefántcsont gyantát a szetthez tartozó mérőedényekben egyenlő mennyiségben kimérjük. Egy harmadik edénykébe átöntjük mindkettő komponenst (A és B komponensek), és egy-két csepp Színezék oldatot is adunk az elegyhez. Keverjük el alaposan, majd öntsük az egészet a hobbiékszer medálalapunkba. A csomagban található használati utasítást olvassuk el, és a műanyag kesztyűt, ami ugyancsak a szett része, használjuk! EBBEN a videóban láthatod az Elefántcsont gyanta pontos használatának a módját.
Hagyjuk a gyantát teljesen megkötni. A színezőtől kötés után előjön a borostyánkőre emlékeztető jellegzetes mézes árnyalat. A medál belső peremét rajzoljuk körbe, és ez alapján vágjuk ki a virágmotívumos rátétünket.


A Kép transzferrel kenjük be a gyantás alapot, és a nyomtatott kép mintás felét. Helyezzük a képet a medálra, simogassuk rá, és hagyjuk teljesen megszáradni. Száradás után nedvesítsük be a képet, és óvatosan dörzsöljük le a medálról a felesleges papírt.


Végül az Opálrepesztő szettel repesszük meg a felületet. EBBEN a videóban megtudhatod, hogyan kell használni a repesztőt.
Amikor szépen megrepedezett a felületünk, bitumenes antikoló pasztával kenjük át a repesztett felületet. A felesleges pasztát töröljük le, és készen is van a borostyánra emlékeztető medálunk.


Reméljük ti is használtátok már az Elefántcsont gyanta szettet. Ha igen, mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


A borostyánra emlékeztető gyantaékszer Lakbear saját ötlete nyomán készült.

Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...