2019. június 19., szerda

Sötétben világító üvegtányér

Érdekes hatást érhetünk el a Sötétben világító glitterpasztával, ha üvegen alkalmazzuk. A paszta különféle üvegtárgyak díszítésére is alkalmas, így a vele készült dísztárgyakat éjszakai jelzőfényként is használhatjuk. Mi is így tettünk, és egy dekupázsolt üvegtányér kiegészítőjeként használtuk a világítós és glitteres pasztát. Lássuk a részleteket!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Glow glitter paszta (arany)
- Dekupázs ragasztólakk - selyemfényű
- Matt akrilfesték (titánfehér)
- Dekupázs rizspapír (A4-Kapu madárral DFSA4210, cikkszám: 29006)
- Matt lakkspray
- Vágókés
- Valamint: ecsetek, hajszárító, bármilyen használaton kívüli nagyobb üvegtányér és olló


A precíziós vágókéssel vágjuk ki a rizspapírból a tányér aljára szánt részletet. Az összes munkafolyamat a tál fonákján történik! Majd a szokásos módon kenjük le az üveget a ragasztólakkal.


Ezután helyezzük a képet a lekent felületre, simítsuk rá, és kenjük át a ragasztólakkal ismét. A tányér peremére díszítésnek a maradék rizspapírból vágjunk ki néhány virágmotívumot.


Ha felragasztottuk a kiegészítőket is, szárítsuk meg a dekorációt hajszárítóval.


Vegyük elő a Glow glitter pasztát, és stumpfoló (döfködő) mozdulatokkal vonjuk be az egész tányér hátulját, beleértve a dekupázsolt díszítést is. Hajszárítóval gyorsabban megszárad a paszta, melyet két rétegben is felvihetünk, ha az elsőt vékonynak találjuk.


A Glow glitter paszta amellett, hogy a sötétben világít, apró glittereket is tartalmaz, melyek a világosban érvényesülnek, esztétikus csillogást biztosítva a díszített tárgynak.


Ha megszáradt a pasztás felület, ugyancsak stumpfoló mozdulatokkal vonjuk be a tányért matt akrilfestékkel (titánfehér). Erre azért van szükség, hogy a fehér festék segítségével még inkább visszaverődjön a tányérra vetülő fény, így a Glow glitter paszta még intenzívebben tud világítani majd a sötétben.


Végül az akrilos zárást fújjuk le matt lakkspray-vel, hogy a dekorációnk tartós legyen. Az így készült üvegtárgyak dekorációk, lakberendezési kiegészítők, így étkezésre ne használjuk őket.


Ha ti is készítettetek már a Glow glitter pasztával dísztárgyakat, akkor mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...