2019. június 15., szombat

Antik hatású elegáns szappanadagoló Kép transzferrel és repesztéssel

Akár antik, akár modern stílusú a fürdőszobánk, remekül beilleszthető a környezetbe ez az elegáns, sejtelmesen áttetsző, kissé öreg hatású üveg szappanadagoló. A Képtranszfer lehetőséget ad, hogy tetszőleges képet transzferálhatunk üveg felületre is. Az antik hatást sugalló repedezett felületet könnyedén kialakíthatjuk az új Univerzális repesztő alapozóval és a transzparens repedő géllel.


Szükséges anyagok és eszközök:

- Szappanadagoló fekete tetős
- Nyomtatott kép
- Kép transzfer
- Univerzális repesztő alapozó
- Transzparens repedő gél
- Antikoló paszta (umbra)
- Pouring lakk
- Lapos ecset, szivacs ecset, festőkés
- Csiszoló vászon, szivacs


Minden üveg felületnél nagyon fontos az alapos zsírtalanítás. Tehetjük ezt alkohollal vagy az is megfelelő, ha mosogatószerrel tisztítjuk és szárazra töröljük.


A szappanadagoló egyik oldalára fogjuk felvinni ezt a virágos nyomtatott képet. Az előkészített üveg felületet kenjük át a képtranszferrel, ügyeljünk rá, hogy mindenhová kerüljön. Ezután kenjük át a nyomtatott kép színét, majd borítsuk rá. Gondosan nyomkodjuk rá a papírt az üveg felületre. A lelógó részeket csiszolóvászon segítségével tudjuk eltávolítani. Mivel az üveg nem nedvszívó felület, ezért itt egy kicsit több időt kell hagyni a száradásra (min. 4-5 óra).


Nedvesítsük be a felragasztott és megszáradt papírt, majd óvatosan kezdjük el ledörzsölni az ujjunkkal. Ezt a folyamatot több lépcsőben ismételjük meg. A nedvesítés előtt mindig szárítsuk vissza a papírt.



A papír eltávolítása után szépen látszik a virágos mintánk. Ahol halvány volt a háttér, ott szinte átlátszó maradt az üveg.


Az antik hatás eléréséhez alakítsunk ki repedezett felületet az üvegen. Ehhez használjuk első lépésben az új Univerzális repesztő alapozót. Egyenletesen vigyük fel lapos ecset segítségével. A fehér alapozó teljesen színtelenre szárad. Várjuk ezt meg, ne gyorsítsuk szárítóval!


Az átlátszóra száradt alapozóra vigyük fel festőkéssel a transzparens repedő gélt. Kenjük egyenletes vastagságban. Ha így hagyjuk megszáradni, akkor mélyebb és vastagabb repedések alakulnak ki.


De mi most egészen finom, apró repedéseket szeretnénk elérni, ezért az egyenetlenségeket dolgozzuk el szivacsecsettel. Pici, ütögető mozdulatokkal tehetjük ezt meg.



A repesztett felületet alakítsuk ki az üveg hátoldalára és az oldalaira is. Mindegyik oldalnál járjunk el ugyanúgy, mint az előlapnál: először kenjük le az Univerzális repesztő alapozóval, majd száradás után a transzparens repedő géllel. A repedő gél száradását már gyorsíthatjuk szárítóval.

A repedéseket emeljük ki az umbra antikoló pasztával. Az ujjunkkal vigyünk fel a pasztából a felületre, majd oszlassuk el. A felesleget töröljük le nyugodtan.


Végül a felületek megóvása érdekében lakkozzuk le a kezelt felületeket.


Töltsük fel folyékony szappannal és vegyük használatba az új dísztárgyunkat.




Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...