2019. június 6., csütörtök

Régi alumínium fazékból virágtartó, Csillogó géllel

Ha találunk a spájzban vagy a padláson régi alumínium lábast, ne dobjuk ki. Szép virágtartót készíthetünk belőle a szobanövényeink vagy a balkonnövényeink számára. Ha több ilyen ibrikünk van, akkor egy egész kompozíciót is kialakíthatunk belőlük. A gyors és látványos átalakuláshoz csak egy stencil, Dekor zománcfesték és Csillogó gél szükséges. Lássuk, hogyan alakul át egy régi, nem használatos fazék virágtartóvá!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Csillogó gél (olíva arany)
- Dekor zománcfesték (fekete)
- Áthelyezhető ragasztó spary vagy ragasztószalag
- Virágmintás stencil (cikkszám/29898 Stencil G méret 21x29,7cm KSG389)
- Valamint: ecset, hajszárító és stencil ecset


Tisztítsuk meg az alumínium edényünket, hogy ne legyen szennyeződés rajta. Fújjuk le a stencilünk hátulját az áthelyezhető ragasztó spray-vel, vagy rögzítsük az edényen ragasztószalaggal. Ezután a fekete színű Dekor zománcfestékkel stumpfoljuk (döfködő mozdulatokkal) a mintát. Ha megvagyunk egy részlettel, szárítsuk meg hajszárítóval a festéket, majd haladjunk körbe az edény falán a dekorációval.


Ha körbeértünk az edényen, fessük le a fazék füleit is. Belül nem kell lefesteni feketére az edényt, oda majd csak egy kis Csillogó gél kerül.


Kész van az alapunk, jöhet az olíva arany Csillogó gél. Az egész edényt stumpfoljuk be a géllel vékonyan, és az edény belső peremét is, hogy ahol majd kilátszik, ott ne az alumínium felület tűnjön ki.


Ezzel készen is vagyunk, szárítsuk meg a felületet és már jöhet is a növény a kaspónkba.


Reméljük ti is kedvet kaptatok egy kis újrahasznosításhoz, és készítetek hasonlóan csinos virágtartókat. Pentart Dekor csoportunkban várjuk a remekműveiteket!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

2 megjegyzés:

  1. Tiene distribuidor de los productos en Madrid, España?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Querida Lirtea!
      Desafortunadamente todavía no tenemos un distribuidor en España. Usted puede ordenar nuestros productos de los países vecinos. Por favor, póngase en contacto con nosotros a través de correo electrónico
      o mensaje de Facebook para dirigirlo a uno de nuestros socios.
      Atentamente: Pentart

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...