2019. április 9., kedd

Új termék - Modellező paszta

Egy remek új alapanyaggal bővült a pasztakínálatunk. A Modellező paszta vízbázisú, sűrű paszta, ami megtartja alakját. Rugalmasra és mattra szárad, melyet felvihetünk egy vastagabb, vagy több vékonyabb rétegben is a 3D hatás eléréséhez. Alkalmas alapozáshoz is, mert rendkívül jó a tapadó képessége. Használhatjuk kartonra, papírra, fára, üvegre, fémre és akár műanyagra is. Anyagában színezhető Pigment pasztákkal, vagy lefesthető bármelyik festékünkkel. A remek tapadó képességét kihasználva egy zománcos tejeskannát varázsoltunk vintage hangulatú, 3D stencilezéssel díszített lakberendezési dekorációvá. Lássuk, hogyan készült a zománcos felületre, alapozás nélkül készített dekoráció!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Modellező paszta
- Dekor zománcfesték (fehér)
- Dekupázs ragasztólakk - selyemfényű
- Lazúrgél (dió)
- Áthelyezhető ragasztó spray
- Bármilyen feliratos stencil
- Bármilyen feliratos rizspapír (cikkszám/27537 A4-es méret, Csokoládé DFSA4193)
- Valamint: Zománcos tejeskanna, ecsetek, szivacsecset, festőkés, ragasztószalag és hajszárító


Először alaposan tisztítsuk meg a zománcos tejeskannát az esetleges zsírtól és egyéb szennyeződésektől.


Majd az edény aljára hagyományos módon, dekupázs technikával ragasszuk fel a rizspapírunkat. Tépjünk olyan darabokat, melyek csak részlegesen fedik el az edény alsó harmadát.


Ha megszáradt a dekupázsolt kép, a fehér színű Dekor zománcfestékkel kenjük át a betűmintát vékonyan. A cél az, hogy csak halványan tűnjön elő a feliratos rész, a későbbiekben az edényre kerülő 3D minta alól.


Vegyük elő a stencilünket, és fújjuk le a hátulját áthelyezhető ragasztó spray-vel. Ezután rögzítsük a zománcos edény oldalán, majd a széleket maszkoljuk ki ragasztószalaggal.


Ahogy már a bevezetőben írtuk, a Modellező paszta zománcos fémedényre való felvitelekor nem használtunk semmilyen alapozót. Az új pasztánk rendkívül jól tapad a különféle felületeken, éppen ezért más technikák alapozásához is használhatjuk. Egy festőkés segítségével hordjuk fel a stencilmintára vastagabb rétegben a Modellező pasztát. Még nedves állapotában, közvetlenül a felhordás után, távolítsuk el a stencilt a felületről. A maradék pasztát szedjük le a stencilről, és tegyük vissza a tégelyébe. A stencilt ezután langyos vízben mossuk el.


A stencil eltávolításakor keletkezett „éles” kontúrokat úgy tehetjük simává, hogy hajszárítóval megmelegítjük a stencilezett mintát. Így a felületi része megszárad, amit óvatosan az ujjunkkal lelapogathatunk. Ha átszáradt a Modellező paszta, tovább festhetjük a zománcos tejeskannánkat. Teljes száradás, anyagvastagságtól függően, 24 óra. Ahhoz, hogy vintage hangulatot kölcsönözzünk a kannának, Lazúrgéllel kenjük át a felületet. A gélt hígítsuk egy kevés vízzel, és a maradék lazúrt töröljük le a tejeskannáról a felvitelt követően.


Végül a Modellező pasztával készült 3D feliratot tamponáljuk be a fehér színű Dekor zománcfestékkel. Így a felirat optikailag, még inkább kiemelkedik a síkból.


Reméljük ti is kipróbáljátok hamarosan az új Modellező pasztánkat, és a vele készült alkotásaitok egyikét Pentart Dekor csoportunkban is megmutatjátok nekünk!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...