2019. április 10., szerda

Húsvéti nyuszi Repedő festék rendszerrel

Talán az egyik legismertebb főszereplője a húsvéti ünnepeknek a húsvéti nyúl. A Pentart díszíthető tárgyai között számos, az adott ünnepeket megidéző terméket találhattok. Mi most a tavaszi kollekcióból az egyik legaranyosabb polisztirol termékünket vettük elő, a nyuszit formázó polisztirol figurát. Néhány nagyon egyszerű lépésben, Repedő festékkel és egy kevés fekete akrilfestékkel adtunk vintage hangulatot és élethű megjelenést a szóban forgó polisztirol nyusziknak. Lássuk, hogyan készültek a húsvéti nyuszik!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Polisztirol nyúl
- Ízlés szerint, néhány polisztirol tojás
- Repedő festék rendszer (barna és elefántcsontszínű)
- Matt akrilfesték (fekete)
- Húsvéti dekorfű vagy hagyományos szalma
- Lazúrgél (gesztenye)
- Bármilyen kisebb fatálca
- Valamint: ecsetek, szivacsecset, dörzspapír, hajszárító, ragasztópisztoly és hurkapálca


Elsőként fessük le a fatálcánkat a gesztenye színű Lazúrgéllel, majd készítsük elő a polisztirol nyuszikat a festéshez. Egy dörzspapírral távolítsuk el a nyuszik közepén végighúzódó „varratot”, hogy később ne látszódjanak ezek át a festéseken.


Alapozzuk le a nyuszikat fekete színű matt akrilfestékkel, majd ha megszáradtak, vigyük fel a Repedő festék rendszer egyes fázisát.


Ha átlátszó fényesre száradt az egyes fázis, a barna színű repedő festékkel kenjük le a figura szem körüli részeit, valamint a fülek végeit, és a lábak, illetve a farkinca területeit. Ezután az egész nyuszit kenjük le az elefántcsontszínű repedő festékkel. Ahol a két szín találkozik egymással, mossuk össze a barnát az elefántcsont színnel. A könnyebb munka érdekében, és hogy ne legyen maszatos a kezünk, szúrjunk egy hurkapálcikát a nyuszi aljába, és azt fogjuk meg. A repedések gyors megjelenését, hajszárítóval sürgethetjük.


Ha befejeződött a repedezettség kialakulása, és a festett nyuszik megszáradtak, ismét vegyük elő a fekete színű matt akrilfestéket. Szárazecset technikával sötétítsük a vintage hangulatú figurák szem körüli részét, valamint a fülek végét és a lábakat is.


Végül helyezzük a húsvéti dekorfüvet vagy a szalmát a fatálcánkba, néhány csepp forróragasztóval rögzítsük azt, és helyezzük bele a nyuszikat. A festett állatkákat, valamint a tetszés szerinti színnel és festékkel festett kisméretű polisztirol tojásokat (mi lágy Dekorfestéket használtunk) is rögzítsük ragasztópisztollyal a „nyuszi fészekben”.


Ha nektek is tetszik ez a polisztirol figuránk, készítsetek ti is vintage hangulatú húsvéti dekorációt. Alkotásaitokat Pentart Dekor csoportunkban tudjátok megmutatni más alkotóknak és nekünk!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...