2019. április 16., kedd

Rendhagyó húsvéti tojások az új Csillogó gélekkel

A megszokott húsvéti mintáktól eltérően, most az új csillogó gélek felhasználásával készítettünk tojásokat. A nyolcféle színben elérhető Sparkling gélekkel csodálatos, szikrázóan csillogó felületeket alakíthatunk ki. Egy kis 3D dekorációval, igazán különleges darabokat készíthettek ti is.

Szükséges anyagok és kellékek:

- Csillogó gél (különböző színekben)
- Polisztirol (Hungarocell) formák
- Hajlítható fa
- Öntőforma/szilikonforma
- Expressz ragasztó
- Alapozó paszta
- Matt akrilfesték (fekete)
- Lazúr ( fekete)
- Metál viaszpaszta (arany)
- Lapos ecset, festőkés, csiszoló hasáb


Egy nagyobb méretű (12 cm) hungarocell tojást alapozó pasztával kenjünk le, majd száradás után finom csiszolóval simítsuk el az egyenetlenségeket. Hajszárítóval melegítsük a hajlítható fát, ami néhány perc után formázhatóvá válik. Igazítsuk a tojás formájához, és rögzítsük. Miután kihűlt (ez 1-2 perc csupán), expressz ragasztóval rögzítsük a felületre.


Ismét alapozás következik, ezúttal a hajlítható fát kenjük le.


A mintadarabon a piros arany színű csillogó gél került a lealapozott felületre.
Jó tudni, hogy bármilyen festett felületen alkalmazható, fehér (alapozott), fekete, matt akril, metál akril stb.


Miután megszáradt, tövis arany színnel kenjük át a felületet, amit vízbe mártott, jól kicsavart szivaccsal oszlassunk el a felületen. A törlés visszaszed a festékből valamennyit, de egy finom fátyolréteg marad, ez színezi az előző festékréteget.


Újabb száradást követően az átlátszó arany géllel ugyanúgy kenjük, majd töröljük a felületet, ami lágy csillogást eredményez.


Fekete lazúrba egy pici fekete akrilt keverve körbeárnyékoljuk a mintát, majd arany viaszpasztával simogassuk át a domború részeket, ezzel is növelve a csillogó hatást.


Elkészült tojásunkat egy állványra állítva - ami akár egy gyertyatartó is lehet - látványos dekoráció  nem csak húsvét alkalmával.


Kisebb méretű tojások az új modell pasztával szilikon formákban készített mintákkal, változatos színekben ugyanígy elkészíthetők. Bátran kísérletezzünk a színek egymásra rétegezésével, mert fantasztikusan szép színeket, csodálatos hatásokat érhetünk el.


Ötlet, kivitelezés és fotó: Kalmár Tímea - DecoMűhely

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...