2019. április 24., szerda

Csillogó tálca Csillogó géllel

Az új Csillogó géllel számos dekorációs és használati tárgyat díszíthetünk. Mi most egy használható tálcát egészítettünk ki vele, amely dekorációs tárgyként is megállja a helyét. A tálca sík felületét Pouring lakkal öntöttük ki, melynek köszönhetően a gél még inkább csillogóvá vált. Lássuk, hogyan készül az ódon hangulatú bronzos kínáló tálca!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Csillogó gél (tövis arany és barna arany)
- Pouring lakk
- Dekorfesték lágy (tövis és fekete)
- Kínáló tálca (MDF barokk/35cm)
- Stamperia stencil (Stencil G méret 21x29,5cm – Couture, cikkszám: 29911)
- Valamint: ecset, stencilecset, szivacs, ragasztószalag és hajszárító


Fessük le az egész tálcát a tövis színű Dekorfestékkel. Majd a tálca közepére helyezett stencilt a fekete színű Dekorfestékkel és egy stencilecsettel sablonozzuk fel. A minta körülötti szöveget, amely a peremre érne, hagyjuk ki.


A festések száradását hajszárítóval gyorsíthatjuk. Majd szárazecset technikával a peremen levő mintákat ecseteljük át a már használt fekete színű festékkel.


Ezután jöhet a Csillogó gél. A gélt kis részletekben vigyük fel az adott felületre, majd egy száraz szivaccsal töröljük le a felesleget. Így előtűnik az aláfestés, és a mélyedésekben megül a Csillogó gél. Használjuk felváltva, randomszerűen a tövis arany és a barna arany színeket.


Ha megvagyunk a díszes peremmel, akkor kenjük le a stencilezett sík részt is, majd töröljük le a felesleget. A stencilezett minta így előtűnik a Csillogó gél alatt.


A gél száradását hajszárítóval sürgethetjük. Ha kész a festett tálca, akkor a Pouring lakkal és egy ecsettel lakkozzuk le a sík felületet vékonyan. Ez a lakkos „alapozás” jól körülhatárolja azt a részt, ahová a Pouring lakkot fogjuk önteni. Ezután egy akkora adagot öntsünk a tálca közepére, amely elegendő az egész felület kitöltésére. Lassú és forgó mozdulatokkal egyengessük el a lakkot a már előlakkozott határokig. Ha kevés lakkot öntöttünk elsőre a felületre és nem töltötte ki a síkot, akkor öntsünk mellé még egy keveset. A lakk eloszlatása a palacsintasütéshez hasonló művelet.


Ezután nincs más dolgunk, mint 24 órát várni, amíg teljesen átlátszóvá és fényessé nem válik a lakk. A teljes kikeményedésig, mely a rétegvastagságtól függ, várjunk még egy napot a használatbavétel előtt.


A jobboldali képen láthatjátok közelről, hogy milyen intenzíven csillog a gél a Pouring lakk alatt. Reméljük a kedvcsinálónk felkeltette azok érdeklődését, akik még nem próbálták ki a Csillogó gélek valamelyikét. A Csillogó géllel készült munkáitokat, mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...