2019. április 15., hétfő

Húsvéti dekoráció műanyag virágcserépből

Egyszerűen készíthetünk ünnepi dekorációt műanyag, használt virágcserépből, és néhány polisztirol tojásból. A vintage hangulatú kompozícióhoz Repedő festéket használtunk, az új Csillogó gélt, egy kevés Delicate metál akrilfestéket és régi csipkeszalagokat. Lássuk, hogyan készül a gyorsan kivitelezhető asztaldísz!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Használt virágcserép (bármilyen színű műanyag tartó megteszi)
- Bármilyen méretű polisztirol tojások (mutatós, ha három különböző mérettel dolgozunk a cserepünk méretétől függően)
- Repedő festék rendszer (1-2 komponensek) country kék
- Delicate metál akrilfesték (kékezüst)
- Csillogó gél (átlátszó arany és ezüst)
- Matt akrilfesték (fekete)
- Húsvéti dekorfű vagy hagyományos szalma
- Valamint: ecsetek, hurkapálca, ragasztópisztoly, hajszárító, ragasztószalag, csipkeszalag vagy bármilyen textilszalag és újságpapír


Ha van fekete műanyag virágcserepünk, akkor azt nem kell lefestenünk, csak a polisztirol tojások felét fekete matt akrilfestékkel. Ezúttal a tojások középen található öntési varratot használjuk felezéshez, ezért azt nem távolítjuk el dörzspapírral. A vonalat lefestve a festék lógjon túl azon. A festéshez használjunk a tojásokba szúrt hurkapálcát, így könnyen körbe tudjuk festeni azokat.


Ha megszáradt az alapszín, vegyük elő a Repedő festék egyes komponensét és kenjük le vele a cserepünket, és a feketére festett részt.


Ha megszáradt az egyes komponens (átlátszóra és fényesre), akkor a ragasztószalaggal maszkoljuk körbe a tojáson található varrat mentén a fekete részt. Ezután a Repedő festék kettes komponensével kenjük le az elkerített fekete felületet. A country kék színű kettes komponenst vastagon és vékonyan is felvihetjük. Az anyagvastagság és az ecsetkezelés határozza majd meg a repedések nagyságát és irányát.


A repedezettség kialakulását hajszárítóval sürgethetjük. Ha ezzel megvagyunk, távolítsuk el a ragasztószalagot, és fessük le a Delicate metál akrilfestékkel a tojások másik felét.


A műanyag cserépnél a Repedő festéket ugyanúgy használjuk, ahogyan azt a tojásoknál leírtuk.


A polisztirol tojások metálos felét kenjük át a Csillogó gélek egyikével (átlátszó arany vagy ezüst). Ettől még intenzívebben fényes és csillogó lesz a felület. Ha készen vagyunk a festésekkel, akkor ragasszuk fel a csipkeszalagot a tojások közepére. Használhatunk hobbiragasztót vagy ragasztópisztolyt is. Ne feledkezzünk meg a cserép csipkével való díszítéséről sem.


Végül a cserép aljába tegyünk egy összegyűrt újságpapírt, és erre helyezzük a húsvéti dekorfüvet vagy a szalmát. Hogy szépen álljanak a tojásaink a cserépben, ragasztópisztollyal rögzítsük azokat a fészek szalmájához.


Ha ti is készítetek húsvéti dekorációt, ne habozzatok megmutatni nekünk Pentart Dekor csoportunkban. Kellemes ünnepi készülődést kívánunk nektek!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...