2019. április 17., szerda

Húsvéti tojások Pouring lakkal

A húsvét egyik legszebb dekorációja a tojásfa. Néhány nagyobb polisztirol tojást ékesítettünk különböző technikákkal, melyeket Pouring lakkal zártunk. A lakk magasfényű, ellenálló bevonat készítésére alkalmas, ami könnyen ecsetelhető, önthető. Több rétegben alkalmazva máz-hatást kelthetünk vele. Lássuk, hogyan készülnek a színes és fényes húsvéti tojások, melyeket egy szép tavaszi ágra függeszthetünk!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Polisztirol tojások 12 cm-es és egy kisebb méret 8 cm-es, cikkszám: 202, 206
- Tetszés szerinti pillangós és virágos szalvéta
- Dekupázs ragasztólakk - selyemfényű
- Pouring lakk
- Delicate metál akrilfesték (lilaezüst)
- 3D dekortoll (rózsaezüst)
- Valamint: dekorszalagok, művirág, ecsetek, hajszárító, hurkapálcika és dörzspapír


Első mozzanatként a tojások öntési varratait tüntessük el egy dörzspapírral, hogy a későbbiekben ne látszódjanak át ezek a festésen. Ezután szúrjunk egy hurkapálcát a tojásba, és úgy fogjuk munka közben őket. Kenjük le a tojás egyik felét a Dekupázs ragasztólakkal, majd helyezzük rá a szalvétát és a ragasztós ecsettel rögzítsük, ezután a fennmaradó (nem dekuzott papírt) körben tépjük le. Nem kell előre kitépni a mintát, mert a széleket egyenetlenre, szaggatottra hagyjuk, oda festék kerül majd (csak részlegesen dekupázsoljuk a felületet).


Ahogy a képen is láthatjátok, a szélek „megtépázottak”. A tojás szemben lévő oldalára dekupázsolt minta szélei „rojtosak”, és legalább egy ujjnyi távolságra helyezkednek el egymástól.


Ezután ecseteljük be azokat a részeket Delicate metál akrilfestékkel, ahová nem került szalvéta.


Nyomjunk egy kevés rózsaezüst színű festéket a 3D dekortollból, és kenjük át vele a tojásainkat. Így egységes színt kapunk, lágy átmenetekkel.


Ha megszáradtak a tojások (használhatunk hajszárítót a rétegek gyors száradásához), a 3D dekortollal egészítsük ki azokat a részeket, ahol a minta folytatódna. Különböző nagyságú pontozással szép és érdekes hatást érhetünk el.


Végül ecseteljük át az elkészült tojásokat a Pouring lakkal 2-3 rétegben. Az egyes rétegeket gyorsan megszáríthatjuk hajszárítóval. A végeredmény egy fényes és metálos felület lesz, amely ünnepi hangulatot kölcsönöz a dekorációnak.


Utolsó mozzanatként húzzuk ki a hurkapálcikákat a tojásokból és bármilyen hobbiragasztóval rögzítsük a dekorszalagokat és a művirágokat. Reméljük már ti is készültök az ünnepre, és Pentart Dekor csoportunkban megmutatjátok az alkotásaitokat nekünk is!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...