2019. március 29., péntek

Új termék - Csillogó gél

Egy nagyon érdekes termékcsaláddal bővült a Pentart kreatív anyagok arzenálja. A vizes bázisú Csillogó gél átlátszó vagy áttetszően színes, arany és ezüst pigmenteket tartalmazó lazúros készítmény. Nyolcféle színben állítottuk össze a kollekciót, amelyben megtalálható az átlátszó ezüst és arany, a barna arany, a tövis arany, a piros arany, az olíva arany, a zöld arany és a kékezüst. A Csillogó gél könnyen felvihető a különböző festett, dekupázsolt vagy díszített felületekre, mely alapszíneket vagy díszítéseket nem fed el teljesen. Áttetsző, csillogó bevonatot képez a felületen, érdekes irizáló, gyöngyházszerű hatást érhetünk el velük. A válogatásban található színek jól harmonizálnak a már általatok is ismert festékeink tónusaival. Egy flóderezett képkeretet díszítettünk a Csillogó géllel, mely érdekes kontrasztba került a faerezetes alapmintával. Lássuk hogyan készült!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Csillogó gél (átlátszó ezüst)
- Lazúrgél (mahagóni)
- Bármilyen MDF képkeret 
- Stamperia stencil: KSG312/Stencil G, 21x29,7cm (cikkszám: 22022)
- Spatula fa hatáshoz (Flódergumi)
- Valamint: ecsetek, stencilecset, szivacsecset, hajszárító és ragasztószalag


Az MDF képkeretünk egyik oldalával kezdjük a munkát. Maszkoljuk ki a hosszanti részt, és a mahagóni színű Lazúrgéllel fessük le a felületet (alapozni nem kell az MDF lapot). Ezután még nedves állapotában a Flódergumit húzzuk át a nedves lazúron. Határozott és gyors, ringó mozdulatokkal dolgozzunk. Természetesen a ragasztószalagos maszkolás csak akkor szükséges, ha deszkahatást szeretnénk elérni.


Ezután az első sávot, szárítsuk meg hajszárítóval, majd takarjuk ki a következő részt, így haladva az utolsó „deszkáig”.


Ha megszáradt a faerezettel ellátott MDF alapunk, akkor vegyük elő a Csillogó gélt. Kenjük be vele a szivacsecsetünket, és egy irányból (felülről lefelé), húzzuk át a flóderezett mintát. Természetesen a „deszka” szélet, maszkoljuk ragasztószalaggal, hogy elkülönülő elemeket kapjunk.


A munkafolyamat ugyanaz, mint a flóderezésnél, maszkolással takarjuk az egyes elemeket. Hajszárítóval gyorsan megszáradnak a géles területek.


Ezután vegyük elő a nekünk tetsző stencilt és fektessük a kész alapra. Egy stencilecset segítségével, rögzítsük a mintát. Az első stencilmintát ugyancsak a Csillogó géllel készítsük.


Ha megszáradt a Csillogó géles stencilminta, helyezzük vissza a stencilt és a mahagóni színű Lazúrgéllel is menjünk át rajta színátmenetesen. A 3D hatás kedvéért a stencilt, egy kicsit eltolhatjuk az egyik irányba. Végül a képkeret széleit, maszkoljuk ki és fessük le vastagabb rétegben a Csillogó géllel.


Reméljük tetszett nektek ez az izgalmas új termékünk és ti is kipróbáljátok hamarosan. A csillogó géllel készült munkáitokat, mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...