2019. március 6., szerda

Zuzmó hatás Moha hatás pasztával

A Moha és pázsit hatás pasztáinkkal nemcsak a termékek neveiben szereplő effekteket érhetjük el. A világoszöld színű pasztával készíthetünk zuzmóra emlékeztető dekorációt is a dísztárgyainkra. A tavaszt mi is várjuk, így egy olyan alternatív „ajtókopogtatót” készítettünk, ami a jó idő közeledtét hivatott sürgetni. Az elkészítéséhez az említett, világos színű Moha hatás paszta, Lazúrgél, színes festékek, egy rusztikus fadarab és egy faág szükséges. Reméljük, hogy a falra vagy ajtóra akasztható dísztárgy hamarosan elhozza nekünk a madárfüttyös tavaszt!




Szükséges anyagok és kellékek:

- Moha és pázsit paszták (Moha hatás paszta világoszöld)
- Lazúrgél (dió)
- Matt akrilfesték (tejeskávé)
- Dekorfesték lágy (indigó) vagy vintage kék színű matt akrilfesték
- Fafigura (fecske 22921 cikkszám) vagy bármilyen madár alakú fafigura
- Formalyukasztó (virág alakzat) és barack színű papír
- Valamint: dörzspapír, ragasztópisztoly, hobbi hőlégfúvó, ecsetek és vágókés


A fadarabunkat tisztítsuk meg, és egy dörzspapírral kissé simítsuk meg. Ezután ragasztópisztollyal rögzítsük a kiválasztott faágat a törzshöz. Válasszunk olyan alapot, amelyen van egy vagy több mélyedés, ahová a faágat stabilan rögzíteni tudjuk.


Ezután fessük le Lazúrgéllel az egészet, majd ha megszáradt, kissé csiszoljuk meg ismét a törzset. Így előtűnnek a fa erezetei és rusztikusabb hangulatot kölcsönzünk a tárgynak.


Kész van az alapunk, elkezdhetjük a „zuzmósítást”. Kerek foltokban, vastagon vigyük fel egy ecsettel a világoszöld színű Moha hatás pasztát. A foltok peremén vastagabb legyen a felvitt anyag, mint a plecsni közepén. Ezután (száradást nem kell megvárni) máris elővehetjük a hobbi vagy barkács hőlégfúvónkat. Tartsuk a zuzmó alakzatok fölé a készüléket és várjuk meg, míg a hő hatására felhólyagosodik a Moha hatás paszta. Végül az ujjunkkal enyhén nyomkodjuk vissza a felpúposodott hólyagokat.


Ezután a tejeskávé vagy fehér színű akrilfestékkel fessük meg a kiálló puklikat. Ha megszáradt a festés, a zuzmó alakzatokat a Lazúrgél és kevés víz hozzáadásával kenjük át, hogy a mélyedések sötétebb színűek legyenek.


Végül egy kevés világoszöld Moha hatás pasztát keverjünk el vízzel és enyhén kenjük át a zuzmó alakzatokat. Tegyünk a hígított elegyből a foltok köré is, a fadarabra. Ezzel el is készült a zuzmós fatörzsünk.


Már csak a kiegészítőket kell elkészítenünk. A fafigurát fessük le az indigó színű Dekorfestékkel, melyet hígítsunk fel egy kevés vízzel. Használhatunk vizezett akrilfestéket is. Ha megszáradt, a dörzspapírral csiszoljuk le a festéket a madárka fejéről, így szép színátmenetet kapunk.


Legvégül a formalyukasztóval szúrjunk ki néhány virágalakot, és 2 formát ragasszunk a faágra ragasztópisztollyal, majd a virág közepébe is nyomjunk a ragasztóból egy cseppet. Tegyünk annyi virágot az ágra, amennyit szépnek találunk.


Ha ti is várjátok már a tavaszt és készítettetek tavaszi dekorációt, ne habozzatok, mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...