2019. március 25., hétfő

Új termék - Sötétben világító glitterpaszta

Néhány izgalmas, új pasztával bővült a kínálatunk. A vízbázisú Sötétben világító glitterpaszta bármilyen felületre felvihető, legyen az fa, műanyag, fém vagy üveg. Négyféle, a világosban áttetszően csillogó, glitteres árnyalatban hoztuk őket forgalomba. A választékban megtalálható a szivárvány zöld, a szivárvány kék, az arany és az ezüst, melyek a fényt magukba gyűjtik és a sötétben, kék, illetve zöld fénnyel világítanak vagy fluoreszkálnak. Világos árnyalatú felületekre kenve a világító hatás intenzívebb a sötétben, mint a sötétre festett tárgyakon. Érdekes, rejtett mintákat, struktúrákat készíthetünk velük, melyek csak a sötétben látszódnak igazán. A szolid glitteres állag, mely inkább semleges, világosban pompásan igazodik a dekorációnk markánsabb hangulatához. De ha leszáll az éj, mint a szentjánosbogárka, életre kel a Sötétben világító glitterpasztával díszített ornamentum. Ezen elv mentén egy olyan bemutatótárgyat készítettünk, mely nappali fényben nem, de sötétben annál inkább szembetűnő!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Sötétben világító glitterpaszta (szivárvány kék és szivárvány zöld)
- Lazúrgél (dió és ében)
- Matt akrilfesték (fehér)
- Áthelyezhető ragasztó spray
- Íves tetejű vagy bármilyen natúr fadoboz
- Stamperia stencil (KSG403)
- Valamint: festőkés, ecset, szivacsecset vagy stencilecset és ragasztószalag


Lazúrozzuk le a dobozt randomszerűen a dió és ében színű Lazúrgélekkel. A színek találkozási pontjainál mossuk össze a két különböző tónust.


A kiválasztott stencilünket, legyen az bármilyen mintájú, fújjuk le Áthelyezhető ragasztó spray-vel. Ezután helyezzük a dobozunk felületére.


Ahogy a bevezető szövegben említettük már, a világítós paszták sötétben intenzívebben világítanak, ha világos vagy fehér alapra hordjuk fel őket. Éppen ezért aláfestést alkalmazunk, és először fehér akrilfestékkel stencilezzük a mintát. Gyors száradást követően (a stencilt ne vegyük le a felületről), kenjük át a stencilt a Sötétben világító glitterpasztával. Mi most kétféle színnel világító pasztát használtunk, ahogyan kétféle Lazúrgéllel festettük a fadobozunkat is (szivárvány zöldet és szivárvány kéket alkalmaztunk).


Ha megvagyunk a festőkéssel felhordott világítós réteggel, emeljük le a stencilt, és mossuk el azt langyos vízzel. Ezután hagyjuk megszáradni a díszítést, majd a lámpafényhez tartva, vagy a közvetlen napfényre kitett tárgyunkat vigyük sötét helységbe, hogy láthassuk a fluoreszkáló díszítést. Ahogy a kép jobb oldalán láthatjátok, pár másodperces „lámpázás” után is világít a díszítés. Minél hosszabb ideig kap fényt a világítós glitterpaszta, annál intenzívebb a világító ereje.


A kép balfelén a Sötétben világító glitterpaszta „nyugalmi” állapotát láthatjátok. A festett alapon diszkréten meghúzódik, míg a kép jobbfelén a sötétben főszerepet kap. Reméljük ti is szeretnétek spórolni a villanyszámlával (csak viccelődünk), és mihamarabb beszerzitek ezt az izgalmas új termékünket. Pentart Dekor csoportunkban várjuk a sötétben ragyogó ötleteiteket és alkotásaitokat!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...