2019. március 22., péntek

Tavaszi ág Szálpasztával

Egyszerűen és gyorsan készíthetünk Szálpasztával tavaszi lakásdekorációt. Nem kell más hozzá, mint egy szép alakú faág, egy kevés Szálpaszta és némi akrilfesték. Az így készített virágos faágat minden évben elővehetjük, és vázába tehetjük télvégén vagy kora tavasszal. Lássuk, hogyan készül a szóban forgó dekoráció!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Szálpaszta
- Matt akrilfestékek (olíva zöld, púderszín és piros)
- Valamint: faág, festőkések, hurkapálcika, ecsetek és hajszárító


A megtisztított faágra közvetlenül dolgozhatunk. Az öt vagy négyszirmú virágokat és rügyeket egy lekerekített fejű festőkéssel rakosgassuk egymás mellé az ágon. Hajszárítóval szárítsuk meg annyira, hogy a paszta felülete megbőrösödjön. Ezután egy ecset végével nyomkodjuk meg enyhén a szirmok közepét.


A virágok tövében nyíló apró levélkezdeményeket egy hegyes végű festőkéssel kenjük a virágszirmok mögé. Szárítsuk meg hajszárítóval a felszínüket, és egy kihegyezett hurkapálcával készítsük el a középső levélerezetet. Ha teljesen megszáradtak a virágdíszek az ágon, akkor elkezdhetjük a kifestésüket.


Először a virágokat fessük le a púderszínű matt akrillal, majd ha megszáradt, egy kevés víz hozzáadásával, a piros akrillal fessük le a szirmok peremét. Egy nedves ecsettel összemoshatjuk a két színt egymással. Ha készen vannak a virágok, az olíva színű akrilhoz is adjunk egy kevés vizet, és fessük le őket. A felhígított zöld színnel az ágak azon részeit is átkenhetjük, ahol a virágok és rügyek találhatóak.


Reméljük ti is készítetek Szálpasztából tavaszi virágokat, melyeket Pentart Dekor csoportunkban megmutattok nekünk is!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

2 megjegyzés:

  1. Ez nagyon jó, és nem is olyan bonyolult!
    Van is mindenem hozzá, kivéve a faágat, de majd kerítek azt is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, nagyon örülünk, hogy tetszik! Örömteli alkotást kívánunk! :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...