2018. szeptember 15., szombat

Új színek a Textil & Bőrfesték családunkban

Tíz új színnel bővült a Textil & Bőrfesték kollekciónk. Az új árnyalatok a Dekorfestékek pasztell színeivel harmonizálnak. Éppen ezért eme csodás lágy színeket immáron textilen, bőrön és műbőrön is viszontláthatjuk. Festett bútoraink mellé remek kiegészítők lehetnek az olyan kelmék, melyek színben passzolnak hozzájuk. A kiváló minőségű és rugalmasra száradó textilfestékek világos és sötét felületen is jól fednek. Krémes állaguknak köszönhetően kiválóak stencilezésre is. A díszített textília kímélő programmal mosógépben mosható.
A tíz új színből kiválasztottunk hármat és egy stencilmintával díszített párnát készítettünk. Lássuk milyen a tíz új árnyalat és lássuk hogyan készült a páfránymintás párna!





A képen az új árnyalatokat láthatjátok, melyek a következők: farmerkék, méregzöld, country kék, olajfazöld, homok, pisztácia, viktoriánus rózsaszín, vintage lila, tojáshéj és elefántcsont.



Szükséges anyagok és kellékek:

- Textil & Bőrfestékek (country kék, pisztácia és olajfazöld)
- Pentart díszpárnahuzat 40x40cm
- Stamperia stencil: KSG325 (Fern leaves/páfránylevelek)
- Valamint: ragasztószalag, stencilecset, szivacs, sütőpapír, vasaló és spatula



A párnahuzat belsejébe helyezzünk egy darab sütőpapírt, hogy a textilfesték ne üssön át a párna hátoldalára. Majd a ragasztószalag adott szélességét kihasználva maszkoljuk körbe a párna széleit. Így a festett és stencilezett dekoráció kap egy keretet.



Egy szivacsdarabra vigyük fel a pisztácia színű festéket, és lágy mozdulatokkal, épp csak érintőlegesen, fessük be a felületet. Ezzel adunk egy pasztell zöld hátteret a stencilezendő páfrány leveleknek.



A háttér elkészültével helyezzük a sablont az anyagra, és a három színből vegyesen használva stencilezzük fel a levélmintát.



Ízlés szerint ismételjük a stencilezést, amíg úgy érezzük, hogy elegendő dekoráció került a díszpárnánkra. Ezután hagyjuk megszáradni a kelmét, vagy hajszárítóval sürgessük a folyamatot.



Ha végeztünk a munkával, távolítsuk el a ragasztószalagot, és egy sütőpapíron keresztül vasaljuk ki az anyagot (közepes hőfokon). A hőkezelést, amely rögzíti a festéket, a kifordított felületen is elvégezhetjük, ha nem a színén vasaljuk sütőpapíron keresztül.



Próbáljátok ki ti is a nektek tetsző színt, és alkossatok valami szép textil lakberendezési kiegészítőt, mely passzol a festett bútoraitokhoz. Műveiteket mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...