2018. szeptember 18., kedd

Festett terítő Textil & Bőrfestékhez használható lassítóval

Egy kiegészítő terméket mutatunk be nektek, mellyel a Pentart Textil & Bőrfestékek száradásának lassítását érhetjük el. Biztosan felmerül a kérdés bennetek, hogy miért kell lassítani egy festék száradását? A Lassító textil & bőrfestékhez adalékanyaggal lehetőség nyílik arra, hogy a különböző színeket árnyaljuk, illetve egybemossuk. Ezért az adalékanyag remek kiegészítője az ecsettel festett textildekorációknak. Természetesen számos más textilfestési technikánál, mint stencilezésnél vagy nyomdázásnál is jó segítség ez a termék.
Egy őszies hangulatú terítőt készítettünk a Textil & Bőrfestékekkel, valamint a Lassító segítségével, hogy ti is lássátok, milyen izgalmas színkavalkádot produkálhatunk vele. A minta megfestéséhez igazi szőlőlevelet és filctollkupakokat is használtunk. Lássuk hogyan készült a szőlőmintás terítő!





Szükséges anyagok és kellékek:

- Lassító textil & bőrfestékekhez
- Textil & Bőrfestékek (sárga, piros, tojáshéj és pisztácia)
- Valamint: fehér vászon, szőlőlevelek, filctollkupakok, szivacsecset, ecsetek és ragasztószalag



Először rögzítsük a textilt ragasztószalaggal, hogy ne csúszkáljon festés közben. Majd a tojáshéj színű Textil & Bőrfestékkel fessük be a szőlőlevél fonákját. Kevés festéket használjunk, csak az erezet és a levél pereme legyen festékes.



Ezután helyezzük a festékes levelet a textilre, majd egy műanyag lapot vagy fóliát tegyünk a tetejére. Ezen keresztül nyomkodjuk le a mintát. A fólia azért kell, hogy ne maszatoljuk össze az anyagot.



A levelek nyomdázása után jöhetnek a szőlőszemek. A legegyszerűbben filctollkupakok segítségével nyomdázhatunk szabályos szőlőszemeket. Fessük be a kupak peremét, és nyomjuk az anyagra.



Ezzel elkészült a szőlőfürtünk, melyet elkezdhetünk kifesteni.



A palettánkra tegyünk a kiválasztott színekből és a lassítóból. A szemek közepét fessük a legvilágosabbra, és haladjuk kifelé a sötétebb tónusok irányába. A keverőlapunkon keverjünk a festékekhez lassítót, ezáltal lassabban fog száradni, így rengeteg időnk van a színek összemosására és árnyalására.



Ha megvagyunk a szemekkel, fessük ki a levéllenyomatokat is.



Hagyjuk a festett kelmét teljesen megszáradni, majd közepes hőfokon, sütőpapíron keresztül vagy a visszáján vasaljuk az anyagot.



Reméljük hogy ti is ki fogjátok próbálni ezt a remek adalékanyagot, ha textilfestékkel alkottok. Munkáitokat szívesen látjuk Pentart Dekor csoportunkban!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...