2018. szeptember 8., szombat

Képkeret díszítése Modellező pasztával

A rugalmasra száradó, formatartó, könnyed habhatású Modellező pasztával igazán megszűnnek a strukturált felületképzések határai. Egészen vastag rétegben sem repedezik meg, nem veszít alakjából és nem zsugorodik a száradás során. Ezeket a tulajdonságokat kihasználva, egy díszítetlen képkereten használtuk a pasztát. A rozettás vagy szegecses hatás eléréséhez nincs másra szükségünk, mint egy habkinyomó zsákra. Lássuk a részleteket, hogyan készül a patinás képkeret.





Szükséges anyagok és kellékek:

- Modellező paszta
- Krémes akrilfesték - metál (metál-antikréz)
- Antikoló festékek (patinazöld és patinakék)
- MDF képkeret
- Valamint: habkinyomó zsák (háztartási boltokban beszerezhető), ecsetek, szivacsecset és festőkés



A Modellező pasztát egy festőkés segítségével tegyük bele a habzsákba. Majd a képkeretre nyomjunk belőle kis habcsók alakzatokat, tetszés szerinti elrendezésben. A habkinyomó zsákban maradt anyagot töltsük vissza a Modellező paszta tégelyébe, és a szerszámokat langyos vízben mossuk el.



A Modellező pasztával készített díszítések száradása függ az anyagvastagságtól. A habzsákkal kinyomott díszítések szobahőmérsékleten 24 óra alatt teljesen megszilárdulnak. Ilyen vastagság esetén nem célszerű hajszárítóval gyorsítani a folyamatot, mert az csak a Modellező paszta felszínét szárítja meg, míg a belseje lágy maradhat. Miután teljesen megszáradt a pasztánk, fessük le a képkerettel együtt Krémes akrilfestékkel (metál-antikréz).



Ezután vegyük elő az Antikoló festékeket (patinazöld és patinakék) és ecseteljük be velük vegyesen a képkeretet. Még nedvesen egy papírtörlővel, vagy nedves szivaccsal töröljük vissza a festéket, hogy kilátsszon az alatta lévő metálszín.



Végül az előzőekben használt Krémes akrilfestékkel (metál-antikréz) emeljük ki a részleteket (kiálló részek éleit és a képkeret széleit). Használjunk szivacsot, vagy szivacsecsetet. Majd legvégül helyezzük a keretbe a kiválasztott képet.



Reméljük ti is kipróbáljátok a Modellező pasztát habkinyomóval, mely technikáról már korábban mutattunk nektek egy blogbejegyzést (tortára emlékeztető doboz), a szóban forgó posztot ITT tudjátok megtekinteni.
Alkossatok szépeket és Pentart Dekor csoportunkban mutassátok meg nekünk is!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...