2018. szeptember 12., szerda

Fali dísz Metál viaszpasztákkal

Néhány új árnyalattal bővült a Metál viaszpaszták palettája. A négy új szín a tűzarany, mézarany, rózsaarany és teknős zöld. Így a már meglévő arany, bronz, réz és ezüst mellett, összesen nyolcféle színárnyalatból választhattok magatoknak kedvencet.
Mi most a négyből hármat választottunk ki és egy tükrös fali dekorációt készítettünk a segítségükkel. Az elkészítéshez felhasználtunk mindenféle maradék „kütyüt”, amelyek talán minden hobbialkotó kelléktárában megtalálhatóak. A díszítéshez nem kell más csak kagylók, termések, fémdíszek és Elefántcsont gyantából öntött, más alkotásokból megmaradt darabkák. Lássuk hogyan készült a Metál viaszokkal életre keltett applikáció!





Szükséges anyagok és kellékek:

- Metál viaszpaszták (tűzarany, mézarany és rózsaarany)
- Expressz ragasztó
- Alapozó paszta (fekete)
- Ikonalap vagy bármilyen falap (sima 25x20x1,5 cm/cikksz: 2955)
- Fém díszítőelemek
- Valamint: bármilyen alakú tükör, szabadon választott stencilek, maradék csipkefüggöny, termések, gyöngyök, kagylók, és ha van, akkor Elefántcsont gyantából öntött maradék díszek.
- Szükséges még egy ecset, festőkés, olló, vonalzó, filctoll, stencilező ecset és szivacs



Elsőként vágjuk méretre a rendelkezésünkre álló csipkét a falappal megegyező méretűre. A képen láthatjátok az általunk választott háromféle Metál viaszpasztát (rózsaarany, tűzarany és mézarany).



Az ikon alapot alaposan ragasztózzuk be az Expressz ragasztóval, majd nyomjuk bele a méretre vágott csipkét. Ha megszáradt a ragasztó, alapozzuk le Alapozó pasztával.



Ha szükségét érezzük, további díszítéseket készíthetünk az alapozóval és stencilekkel.



Ezután ragasszuk fel a tükröt az alapra Expressz ragasztóval, és hagyjuk megszáradni. Mialatt a tükör ragasztása szárad, elkezdhetjük a nagyobb fémdíszek felragasztását is.



Folytassuk a munkát a többi „kütyü” felragasztásával. Az apróbb darabok rögzítéséhez használhatunk csipeszt.



Hagyjuk teljesen megszáradni a ragasztott díszeket, és csak ezután fessük le őket is a fekete színű Alapozó pasztával. Ha megszáradt a festés, elkezdhetjük a fémes csillogású viaszok felhordását. Használhatunk stencil ecsetet, vagy szivacsot is, de akár az ujjunkkal is felhordhatjuk a pasztákat.



Egy apró fadíszt külön lefestettünk feketére, majd az Expressz ragasztó segítségével a tükörre ragasztottuk. Ezzel a technikával rengeteg elfekvő apró díszt felhasználhatunk, így nem mennek veszendőbe. Reméljük ti is szoktatok újrahasznosítani és rengeteg szép tárgyat díszítetek ezzel az eljárással. Pentart Dekor csoportunkban szeretettel várjuk az alkotásaitokat!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...