2019. november 23., szombat

Karácsonyfadísz Galaxy pelyhekkel

Egyszerűen készíthetünk csillogó karácsonyfadíszeket a Galaxy pelyhek segítségével, melyeket nemrég mutattunk be nektek. A pelyheket számos ragasztóval rögzíthetjük a különféle felületekre. Talán a legegyszerűbb megoldás az öntapadó hobbiragasztó alkalmazása. Lássuk, hogyan készülnek a csillogó pelyhekkel bevont karácsonyfadíszek!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Galaxy pelyhek (Jupiter fehér és Merkúr fehér)
- Öntapadó hobbiragasztó
- Krémes akrilfesték - selyemfényű (esőfelhő) vagy sima akrilfesték (világoszöld)
- Polisztirol karácsonyfadíszek (csillag)
- Kétoldalas papír (bármilyen karácsonyi témájú)
- Valamint: olló, ecsetek, dörzspapír, hurkapálca és pékzsineg


Először vágjuk ki a kétoldalas kartonból a kiválasztott képeket.


A polisztirol csillagokba szúrjunk egy hurkapálcát, így könnyebben le tudjuk festeni azokat. A krémes akrilfesték száradása után kenjük le a csillagokat öntapadó hobbiragasztóval.


Ha átlátszóra száradt a ragasztó, és már kellően tapadós a csillagok felülete, akkor egy tálba szórjunk fele-fele arányban a kiválasztott Galaxy pelyhekből. Ezután szórjuk be jó alaposan a pelyhekkel a ragadós csillagokat, hogy mindenhova jusson belőlük.


Közelebbről így fest a Galaxy pelyhekkel beszórt felület. A maradék pelyhet tegyük vissza a tégelyébe vagy egy külön edénybe.


Végül nincs más dolgunk, mint a kivágott képek és az akasztók rögzítése a csillagokon. Használjuk az öntapadó hobbiragasztót a rögzítéshez. Az akasztóknak a hegyes hurkapálcával fúrjunk egy lyukat a csillag egyik szárába, majd mártsuk a pékzsineget a ragasztóba. A hurkapálcával tömjük bele a zsineget a lyukba.


Reméljük ti is készültök az ünnepekre, és kipróbáljátok a Galaxy pelyheket. A pelyhekkel készült alkotásaitokat mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...