2019. november 9., szombat

3D kép Antikoló festékekkel

Az élethű, antik hatású tárgyak készítéséhez kiválóan alkalmas Antikoló festékeket már jól ismeritek. A vízbázisú készítmény egyszerűen használható, visszatörölhető és összemoshatóak a különböző árnyalatok egymással. Most mi is ezt tettük és egy faliképet készítettünk a festékek segítségével. A 3D hatás eléréséhez, illetve annak fokozásához, levegőn száradó gyurmát és guminyomdát is használtunk. Lássuk, hogyan készül a térhatású dekoráció!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Antikoló festékek (sötétbarna és patinakék)
- Levegőn száradó gyurma (fehér / extra light, cikkszám: 25008)
- Matt akrilfesték (titánfehér)
- Ikonalap (cikkszám: 2955)
- Dekupázs rizspapír (cikkszám: 29866, Bicikli virágokkal DFSA4238)
- HD gumi pecsételő (Wooden Effect WTKCC52 / cikkszám: 26075)
- Valamint: festőkés vagy kés, sodrófa, ecsetek, hajszárító, szivacs és dörzspapír


Nyújtsuk ki egy sodrófával a habkönnyű levegőn száradó fehér gyurmánkat. Nem kell a szélekre ügyelni, hiszen rusztikus „fadarabokat” szeretnénk majd pecsételni az anyagba. Úgy 10 db pecsételt gyurmára lesz szükségünk. Egyszerűen csak nyomjuk az anyagba a guminyomdát és készen is van az adott elem. 


Ha megvagyunk a 10 db elemmel, vágjuk őket ki egy késsel deszka alakúra és tegyük őket félre, amíg az ikonalappal foglalkozunk.


Az ikonalapot fessük le a matt titánfehér akrilfestékkel. Ha megszáradt, dekupázsoljuk rá a rizspapírt. Úgy rendezzük el a képet, hogy a fő motívum majd látszódjon a későbbiekben.


Ha megszáradt a dekupázsolás (használhatunk hajszárítót), akkor az Expressz ragasztóval elkezdhetjük felragasztani a "gyurma-deszkákat" a kép két oldalára. A gyurmának nem kell megszáradnia külön, az ikonalapon majd megszárad. Így könnyebben is tudjuk formázni az alapon.


Ha felértünk a kép tetejére, húzzunk egy ívet, tollal és egy kerek edény segítségével, ami majd a boltíves kapu kialakításában segít nekünk. A rajzolt ív mentén, ragasszuk és vágjuk méretre az elemeket.


Ha befejeztük a deszkaborítást vagy kapuzat kialakítását, egy ilyen alapot kapunk.


A továbbiakban tetszőlegesen egészítsük ki további elemekkel a meglévőt. Vágjunk apróbb méretű elemeket, és ragasszuk azokat a kívánt helyekre.


Záró műveletként a fehér színű Kontúrozó festékkel készítsünk pöttyöket a deszkák végeihez, szög-imitáció gyanánt. Ha megszáradt az alapunk, elkezdhetjük a festést a barna színű Antikoló festékkel. Vegyünk ki egy tálkába egy keveset és adjunk hozzá némi vizet, hogy kicsit átüssön a festék alatt a fehér gyurma alap.


Két rész patinakék és egy rész sötétbarna Antikoló festéket keverjünk össze és egy szivacs segítségével a kidomborodó részeket kenjük át a barna alapon. 


Majd a keveretlen patinakékkel is menjünk át a felületen, úgy hogy csak egyes területeket (széleket) érintsük. Ezután egy kevés fehér matt akrillal emeljük ki a további részleteket. Úgy dolgozzunk, hogy a háromféle árnyalat érvényesülni tudjon, csak részlegesen fedjék egymást.


Ha kedvet kaptatok a 3D képek készítéséhez, elkészült munkáitokat nekünk is mutassátok meg Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...