2019. november 6., szerda

Időgép doboz Repedő- és Deluxe pasztákkal

Ha hozzátok is közel állnak a steampunk stílus ihlette alkotások, a bronzos-fémes-rozsdás hangulat zöldes árnyalatokkal, akkor ezt a dobozt is szeretni fogjátok.
Korábbi blogbejegyzésünkben már találkozhattatok egy hasonló stílusban elkészített könyvdobozzal, melyet ITT találtok. Lássuk, hogyan készült az időgép dobozunk, melyen számos technikát alkalmaztunk.


Szükséges anyagok és eszközök:

- Karton doboz
Matt akrilfesték (fehér, sötétbarna, vörösbarna)
- Dekupázs rizspapír A4 (Fantasztikus utazás órák / DFSA4367)
- Dekupázs ragasztólakk - matt
- Univerzális repesztő alapozó
- Repedőpaszta (fehér)
- Dekorfesték lágy (türkizkék, barack, mandarin)
- Deluxe paszta (trüffel)
Stencil (G méret 21 x 29,7 cm - "Take your time" / KSG417)
- StazOn oldószeres tintapárna (Kő szürke)
- Pecsételők
- Lazúr és lazúrgél (gesztenye)
- Média permetfesték (tejeskávé)
- Gélpaszta sűrű matt - opálos
- Valamint: szivacsecset, akril gömb, kőpapír, fém díszítőelemek, ecsetek)


Fessük le a dobozt teljes egészében a fehér színű matt akrilfestékkel.


Tépkedjük körbe a rizspapír óra mintáját, majd a szokásos módon dekupázsoljuk rá a doboz tetejére a matt dekupázs ragasztólakkal.


Az óraminta széleihez, a doboztető kimaradt részére, kenjünk univerzális repesztő alapozót, majd száradást követően egy festőkéssel hordjuk fel rá a fehér repedőpasztát.


Száradás közben a paszta megrepedezik.


Ha teljesen megszáradt, színezzük a repedőpasztával kialakított részeket türkizkék, barack és mandarin színű lágy dekorfestékekkel (Dekor Paint Soft).


Igyekezzünk szépen összemosni a színeket egy szivacsecset segítségével.


Stencilezzünk a doboz tetejére a trüffel színű Deluxe pasztával kisebb fogaskerék mintákat a szélekhez közel, az óra köré elszórtan.


Egy átlátszó akril gömbdísz egyik felét ragasszuk fel az óraminta közepére sűrű gélpaszta (Heavy Body Gel) segítségével.


Fokozzuk a hatást néhány nyomdázott mintával.


A kőpapír egyik sarkában fessünk le egy téglalap alapot tejeskávé színű média permetfestékkel, és a lazúr gesztenye színével.


A megszáradt papírt vágjuk fel egyforma méretű csíkokra, és ragasszuk körbe őket a doboz tetején egyforma távolságra egymástól.


Egy egyszerű fehér rizspapírt ragasszunk körbe a doboz oldalán, majd a sötétbarna és vörösbarna matt akrilfestékeket vigyük fel foltokban a teljes felületre egy szivacs segítségével, ütögető mozdulatokkal.


Száradást követően fokozzuk a rozsdás színhatást a gesztenye színű lazúrgéllel.


Egy stencilen keresztül (vagy akár szabad kézzel) vigyünk fel szaggatott vonalakat a doboz pereméhez és aljához közel barack színű lágy dekorfestékkel.


Ragasszunk fel díszítésként körbe egy láncot és fém dekorációkat.
Díszítsük tovább a dobozunkat néhány scrapbok papírból kivágott idézettel, nyomdázzunk rá repedéseket és szövegrészleteket.




Az időgép inspirálta dobozunk elkészült. Reméljük, hogy ihletet kaptatok, és ti is készítetek hasonló különleges dobozt magatoknak.







Ötlet, kivitelezés és fotó: Karin Palalic - Art&Smile

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...