2019. november 20., szerda

Díszes képkeret Deluxe pasztával

Egy egyszerű natúr képkeretet pár lépésen keresztül igazán ünnepi hangulatúvá tudunk varázsolni a Deluxe paszta finoman csillogó hatásával. Mi most a télre jellemző fenyőfát választottuk a képkeretbe, amit egy picit még tovább öregítettünk.


Szükséges anyagok és eszközök:

- Képkeret (16x21 cm)
- Szilikon öntőforma
- Levegőn száradó gyurma
Expressz ragasztó
- Alapozó festék (primer)
- Dekupázs rizspapír (DSFA4327)
- Dekupázs ragasztólakk (matt)
- Deluxe paszta (antracit, pezsgő, trüffel)
- Lazúrgél (paliszander)
- Szivacs ecset, lapos ecset, festőkés


Kezdjük az alkotást mindjárt a 3D minta kialakításával, amit a levegőre száradó gyurmából fogunk elkészíteni. Válasszunk egy tetszőleges szilikon mintát, töltsük ki a gyurmával, a felesleget vágjuk le festőkéssel, majd óvatosan, hogy a minta ne nyomódjon el, nyomjuk ki a szilikonból.
A képkeret mind a négy sarkára készítsük el a mintát.


Az expressz ragasztóval rögzítsük a mintákat még nedves állapotában. Itt is ügyeljünk, hogy a még nedves gyurmát ne deformáljuk el, ezért csak óvatosan nyomjuk a képkerethez a ragasztásnál.


Most, hogy minden minta a helyére került, picit hagyjuk száradni, így elkerülhetjük, hogy megsérüljön. Száradás után fessük le a teljes képkeret felületét, és a keret betétjét is az alapozó  festékkel. Ügyeljünk arra, hogy a festék ne üljön meg a mintáknál, inkább kevesebb anyaggal dolgozzunk, mert így lesz szép a végeredmény.


Amíg szárad a keret, addig dolgozhatunk a képkeret betétjével. Az alapozó száradása után dekupázsoljuk a fenyőfa mintájú rizspapírt a felületére. Jelen esetben ez a fenyőfás kép fog pompázni a szépséges keretünkben.


Folytassuk a kerettel. Ahhoz, hogy a gyurmából elkészített minta igazán szép, finoman csillogó hatású legyen, most a Deluxe pasztát hívjuk segítségül. A keret sarkain elhelyezkedő mintákat először ecsettel jó alaposan kenjük át az antracit színű Deluxe pasztával.


Ha ecsettel jó alaposan átkentük, ne várjunk a száradásra, hanem rögtön, amíg nedves a paszta, oszlassuk el egy szivacsecset segítségével. Így egy kovácsoltvasra hasonlító felületet érhetünk el.


A sarkok után rögtön folytassuk az üresen maradt részekkel, ahol használjuk a trüffel és a pezsgő színű Deluxe pasztákat. Ízlés szerint keverjük a színeket, úgy, hogy szivacsecsetre felváltva vegyünk fel a pasztából. Finoman, ütögető mozdulatokkal haladjunk körbe, egy picit rámehetünk a sarkokra is, így szépen összemosódnak a színek, egy fantasztikus hatást kölcsönözve.


Picit még térjünk vissza a fenyőfás képhez. Öregítsük be a kép széleit a paliszander lazúrgéllel. Ehhez egyszerűen egy szivacs darabot töltsünk fel lazúrgéllel, és pamacsoljuk be a széleket. A kép hangulatához válasszunk a lazúrgélek színei közül.


Ha minden elem megszáradt, szereljük össze a képünket és máris hangolódhatunk a télre. A Deluxe paszta finom csillogásával megadja a melegségét, hangulatát a készülődésnek.



Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...