2018. december 27., csütörtök

Hóember család Hópasztából és újrahasznosított alapanyagokból

A Hópasztát már jól ismeritek, és minden télen fókuszba kerül az ünnepi dekorációk készítésénél. Most mi is egy téli dekorációt készítettünk a segítségével, melyet az ablakba vagy a polcra, de akár a kandalló párkányára is helyezhetünk. A hóember családot egyszerűen és gyorsan elkészíthetitek ti is. „Hó-papa” kalapját műanyag kupakból, „hó-mama” sálját gyapjúfilcből, „hó-srác” orrát pedig hurkapálcából készítettük. Mindehhez alufóliát is használtunk, valamint elfogyott ragasztószalag orsóját is, de hogy mihez kellett mindez, ahhoz el kell olvasnod az alábbi bejegyzést! Lássuk, hogyan készül újrahasznosított alapanyagokból a mókás hóember és családja!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Hópaszta
- Kontúrozó festék (fekete)
- Csillámtoll (szivárvány)
- Matt akrilfesték (narancssárga és fekete)
- Valamint: alufólia, ragasztószalag orsója, karton, bármilyen színű dekorgumi, csipke, ragasztópisztoly, ecset, festőkés, olló és hurkapálcika vagy hústű.



Elsőként az üres ragasztószalag orsóról vegyünk méretet és az alapján egy kartonból vágjuk ki a kör alakú korongot. Ezt ragasztópisztollyal rögzítsük az orsó peremén. Ez lesz a hóember család talapzata.



Kenjük be Hópasztával az elkészült talapzatot egy festőkés segítségével vagy ecsettel.



Ezután hozzáláthatunk a hóember család testének elkészítéséhez. Alufóliából gyúrjunk „hógolyókat”, majd ragasztópisztollyal rögzítsük egymáshoz őket.



Ezt követően a megszáradt alapra ragaszthatjuk a testeket és bevonhatjuk őket Hópasztával. Használjunk festőkést vagy ecsetet.



Ha megszáradt a Hópaszta, kenjük át a szivárványszínű Csillámtollal a felületet. Nyomjunk ki egy keveset a tollból és ecseteljük be a felületet.



Készen vagyunk az alappal, jöhet a Kontúrozó festék, amivel szemet, szájat és gombokat festünk a pufók testekre. Hurkapálcából vagy hústűből vágjunk néhány darabot, fessük be narancssárga akrilfestékkel, és ragasszuk a helyére őket.



Végül készítsük el műanyag kupakból és dekorgumiból a kalapot, amit ragasztópisztollyal rögzíthetünk egymáshoz. Fessük le fekete akrilfestékkel, és már készen is van „hó-papa” kalapja. Vágjunk sálakat a gyapjúfilcből és azokat is rögzítsük ragasztópisztollyal a testekhez.



Legvégül a talapzat peremére ragasszunk egy csipkeszalagot is.
Reméljük kedvet éreztek egy saját hóember család megalkotásához, vagy akár a saját famíliátokat is megalkothatjátok egy-egy szemléletes és személyes ismertetőjeggyel. Alkotásaitokat várjuk Pentart Dekor csoportunkban!



Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...