2019. október 18., péntek

Vasaló alakú fadoboz az ÚJ Deluxe pasztákkal

Egy nagyon izgalmas felületet képző, új pasztát hoztunk forgalomba. A finoman csillogó, vízbázisú krémes Deluxe paszta rendkívül könnyen kenhető, oszlatható, így tökéletes a sablon vagy stencil technikákhoz is. Nyolc különféle színben kapható (gyöngy, pezsgő, rózsaarany, lagúnakék, smaragdzöld, trüffel, antracit és platina). Sokféle felületen alkalmazhatjuk akár szivacsecsettel, ecsettel vagy festőkéssel felhordva. Természetesen stencilezhető is, és szilikon formába is kenhetjük. Szivacsecsettel, stumpfoló (döfködő) mozdulatokkal felhordva érdes, és még fémesebb hatást érhetünk el. A paszták csiszolhatóak is. Mi most egy vasaló alakú fadobozt festettünk vele, amelyre csipkedíszítést is tettünk, ugyancsak a Deluxe pasztából megformázva. Lássuk, hogyan készült a mintadarabunk!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Deluxe paszták (pezsgő, rózsaarany és antracit)
- Öntapadó hobbiragasztó
- Szilikonforma (csipkedísz)
- Vasaló alakú fadoboz
- Valamint: ragasztószalag, olló, stencilecset vagy ecset, festőkés, kenőlap és szivacsecset


Először kezdjük a vasaló alakú fadoboz tetejével a munkát. Alapozás nélkül, egy stencil ecsettel hordjuk fel az antracit színű Deluxe pasztát a felületre. Stumpfoló (döfködő) mozdulatokkal végezzük a munkát.


Ezután a doboz oldalát fessük. A festőkésünkre tegyünk a pezsgő és a rózsaarany színekből felváltva, majd egy mozdulattal kenjük el a Deluxe pasztákat a felületen. Ahol kimaradt a paszta, ott pótoljuk.


A vasaló alját fessük le az antracit színű Deluxe pasztával. Maszkolószalagot használhatunk, hogy ne kenjük össze a doboz oldalát.


A szilikonformába kent Deluxe pasztát érdemes egy nappal előbb elkészíteni, hogy mire a dobozt fessük készen legyenek a díszek. A paszta száradása hőmérséklettől és anyagvastagságtól függően változik. A szilikonos díszeknek 24 óra száradásra volt szükségük.


A megszáradt Deluxe pasztából készült csipkeszalagokat könnyen eltávolíthatjuk a formából. Kellően rugalmas és hajlítható a Deluxe pasztából készült dísz.


A csipkeszalag egyik oldalát kenjük le öntapadó hobbiragasztóval. Egy keveset a ragasztandó felületre is tehetünk a doboz oldalára. Hagyjuk megszáradni a ragasztót, ami tapadóssá válik, majd illesszük a felületre a díszcsíkot.


Végül a pezsgő színű Deluxe pasztával színátmenetesen fessük le a felragasztott, antracit színű csipkeszalagot. A doboz alján maszkolószalaggal jelöljünk ki egy sávot és azt is fessük le az antracit színű pasztával.


Reméljük ti is kipróbáljátok ezt a nagyszerű termékünket, a Deluxe pasztát. A vele készült alkotásaitokat szeretettel várjuk Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

6 megjegyzés:

  1. Nagyon köszönöm ezt a bemutatót. Nagyon tetszik,és végül a jó ötlet a szilikon forma és a paszta találkozása. Amint le tudok menni az utcára első utam a paszta megvásárolása. Merem remélni,el is jutok a boltig. Köszönöm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük szépen, nagyon örülünk, hogy tetszik! Örömteli alkotást kívánunk! :)

      Törlés
  2. Örülök, hogy ezeket a pasztákat szilikon formába is fel lehet használni, mert így még kreatívabb díszítést lehet készíteni :-)
    Köszönjük az inspiráló videókat, és blog bejegyzéseket, sokat segítenek a karácsonyi ötletekhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is köszönjük szépen az elismerő szavakat. :)

      Törlés
  3. A stencil paszta és a deluxe paszta között mi a különbség?

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...