2019. október 24., csütörtök

Kalapdoboz díszítése az ÚJ puha tapintású Dekorlakkal

Egy új termékkel bővült a Dekorlakk kínálatunk. A puha tapintású, vízbázisú Dekorlakk igazán selymes és ultra matt felületet biztosít minden festett vagy egyéb technikával készült dísztárgynak, használati tárgynak és bútornak. A használata ugyanolyan egyszerű, mint bármelyik vizes lakkunknak. Ecsettel, szivacsecsettel, velúrhengerrel, flock hengerrel könnyedén oszlatható, mely száradás után egységes matt felületet képez. Az igazi érdekessége az új lakknak, hogy érintése bársonyosan selymes, puha, kellemes. A dekorfestékekkel festett bútorok viaszolás, és más lakkokkal való kezelés után sokszor elveszítik szép matt hatásukat. Az új, puha tapintású Dekorlakkal ezen tulajdonság visszahozható. A legfényesebb felületeket is lekenhetjük vele, ahogy mi is tettük ebben a bemutató posztban. Egy kalapdobozt festettünk dekor zománcfestékkel, mely fényesre szárad, illetve selyemfényű dekupázs ragasztólakkot is használtunk. Mindkét matéria mattá és puha tapintásúvá vált az új Dekorlakktól. Lássuk a részleteket!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekor Zománcfesték (fekete és fehér)
- Stamperia dekupázs rizspapír (A4-es / Gránátalmás, cikkszám: 34248 DFSA4302)
- Valamint: ecsetek, olló, maszkolószalag, ragasztópisztoly és selyemszalag


Kezdjük a munkát a kalapdoboz tetejével. Fessük le a Dekor Zománcfestékkel fehérre. Miközben szárad, vágjuk ki a rizspapírunkból a fekete-fehér mintákat.


A hagyományos módon dekupázsoljuk a kivágott mintákat a fehérre festett doboz tetejére. A munkához selyemfényű dekupázs ragasztólakkot használtunk. Miután megszáradtak a ragasztott minták, egységesen kenjük le az egész felületet a selyemfényű ragasztólakkal.


A fényes, dekupázsolt felületet lakkozzuk le az új puha tapintású Dekorlakkal. Használjunk kisebb és vékonyabb ecsetet.


Ezen a képen jól látszik, hogy milyen szép matt lett a korábban fényes felületű díszítés. Az új Dekorlakk puha tapintásáról pedig meggyőződhettek ti is, ha kipróbáljátok ezt a klassz új termékünket.


Kész a doboztetőnk, jöhet a doboz oldala, melyet fessünk le fekete Dekor Zománcfestékkel. Amikor megszáradt (hajszárítóval sürgethetjük), maszkolószalaggal felezzük meg a doboz oldalát. Az alsó részt lakkozzuk le az új, puha tapintású Dekorlakkal. Még száradás előtt távolítsuk el a szalagot.


A kép bal felén jól látszik, hogy milyen szép matt lett a korábban fényes felület. Az elválasztó sávra, ragasszunk díszítőszalagot ragasztópisztollyal.


Ilyen selyemszalagot a doboztetőnk peremére is ragaszthatunk.


Reméljük, hogy ti is szeretnétek kipróbálni az új Dekorlakkunkat. Alkotásaitokat nekünk is mutassátok meg Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...