2019. július 31., szerda

Nyári tornacipő folyékony vízfestékkel

Az egyszerű fehér vászoncipők kiváló alapok arra, hogy kedvünkre díszítsük, hogy a meglévő ruháinkhoz passzoljanak. Esetünkben a szalvéta dekupázsolása mellett nemcsak a textilfestéket használjuk, hanem az eddig megszokottól eltérően a folyékony vízfestéket is bevetjük. Ha neked is lapul a polcon egy ilyen cipő, itt az ideje átalakítani. Legyen az régi vagy új, a siker garantált. Most megmutatjuk, hogyan teheted ezt meg.


Szükséges anyagok és eszközök:

- Vászon cipő
Folyékony vízfesték (pink, narancs és fekete)
- Szalvéta
Textil Médium
Textil és bőrfesték - vintage színek (vintage lila és rózsaszín)
Lapos ecset, kerek ecset


A cipő oldalait fogjuk a kiválasztott virágmintával díszíteni, és hogy ez szépen mutasson, először a virágok színeivel harmonizáló halvány hátteret alakítunk ki. Ezt most rendhagyó módon a folyékony vízfestékekkel fogjuk elérni, mert ez szépen beleivódik a vászonszálak közé.
A folyékony vízfestéket nedves felületen lehet szépen összedolgozni. Ehhez első lépésben nedvesítsük be a cipőnk oldalait vízbe mártott ecsettel. A még nedves vászonra foltokban, minimális festék használatával készítsük el a hátteret. Hagyjuk teljesen megszáradni.


Tépkedjük ki a szalvétát, melynek motívumát szívesen látnánk viszont a cipőn. Nézzük meg, hol fog szépen mutatni.


Hogy fixáljuk a vízfestékkel kialakított hátteret, kenjük le a textil médiummal.


A felkent, és még nedves médiumra helyezzük fel a szalvétát, és a tetejét is kenjük át a médiummal.
Ügyeljünk rá, hogy mindenhol húzzuk át a szalvéta mintát. Hagyjuk ezt is megszáradni. Ezzel már a szalvétát is rögzítettük.


A cipő orrát - mivel ez általában nagyobb igénybevételnek van kitéve - a textil- és bőrfestékekkel fogjuk megfesteni. Válasszunk harmonizáló színt, vagy keverjük ízlésünk szerint. Jelen esetben én a rózsaszínt tompítottam egy pici vintage lilával.


Vigyük fel egyenletesen a festéket lapos ecset segítségével. Ügyeljünk a peremeknél, hogy ne fussunk túl. Ha mégis megesne, azonnal töröljük vissza egy nedves ronggyal.


Fűzzük be a cipőfűzőt, és bátran vegyük használatba a vadiúj csini cipőnket.



Ötlet, fotó és kivitelezés: Czippel Judit - Czippel Art

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...