2019. július 7., vasárnap

DIY kehely Dekormetál matt festékkel és Pouring lakkal

Minden hobbi alkotónak van olyan „kütyüje”, amit félre tesz, hogy majd egyszer jó lesz valamire. Ebben a bejegyzésben ilyen alkatrészeket szereltünk mi is össze, amelyből egy gyönyörű kehely született. A különböző anyagokat Dekormetál matt festékkel tettük egységessé, és egy érdekes megoldáshoz Pouring lakkot is használtunk. Lássuk, miből lesz a „cserebogár”, illetve a kehely!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Dekormetál matt festék (antracit és csokoládé)
- Pouring lakk
- Expressz ragasztó
- Hajlítható fa (sűrűn csavart csík vagy bordűr, kör alakú rozetta)
- Bármilyen kerek fadobozka (Doboz, gömbölyű tetős 13x13x4,5cm/cikkszám: 6347)
- Valamint: bármilyen gyertyatartó talp (fából, kerámiából vagy fémből), apró bútorgomb (fémből vagy fából), hurkapálca, ecsetek, szivacsecset, ragasztószalag, csavarhúzó, csillagcsavar és hajszárító


Először szereljük össze a kiválasztott alapanyagokat. Ha a gyertyatartónkon nincsen középen lyuk, akkor csak egyszerűen ragasszuk össze Expressz ragasztóval a fadobozunkkal. Ha fából van a talp, akkor érdemes egy csavarral megerősíteni az illesztést.


Ezután a Hajlítható fa bordűrt melegítsük meg hajszárítóval, hogy megpuhuljon. Fektessük a doboz oldalára, tegyünk alá Expressz ragasztót és rögzítsük ragasztószalaggal a díszcsíkot, amíg megszárad. A doboz tetejére is ragasszuk fel a Hajlítható fából készült rozettát.


A doboztető közepén található rozettába készítsünk egy mélyedést, és egy darab hurkapálcát ragasszunk bele. Erre fog illeszkedni a bútorgombunk. Használhatunk bármilyen anyagból készült kisebb tárgyat, vagy akár fagolyót is.


Ha kész vagyunk a kelyhünkkel, akkor nekiláthatunk a festésnek. Dekormetál matt festéket használjunk, melyet stumpfoló (döfködő) mozdulatokkal vigyünk fel a felületre. Mi az antracit színt választottuk, hogy az alkotásunk hasonlítson az ónból készült kelyhekre.


Most jöhet az érdekes megoldás, mellyel antikolni és fényesíteni fogjuk a kelyhünket. Öntsünk egy kevés Pouring lakkot egy edénybe, melyhez tegyünk egy kevés Dekormetál festéket. Az arány 3 rész Pouring lakk és 1 rész Dekormetál matt festék (csokoládé).


Ecseteljük be a keverékkel a kelyhünket, majd egy szivacsecsettel töröljük vissza a sima felületekről a lakk és festék keverékét. Egyes helyeken - mint a mélyedések és barázdák - ne töröljük vissza az elegyet.


A végeredmény egy ódon hangulatú ónedény lesz, mely gyönyörű fényével igazán szép kiegészítője lehet az otthonunknak. A kehelyben ékszereinket, vagy akár a pótkulcsainkat is tarthatjuk. Alkossatok ti is a Pouring lakkal, vagy a Dekormetál festékkel és mutassátok meg nekünk Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...