2019. július 19., péntek

Képkeret Hajlítható fával és Moha hatás pasztával

A sima felületű képkeretek remek alapul szolgálnak 3D hatású díszítések megvalósításához. A díszíthető tárgyaink között számos ilyen képkeretet találhatunk, de egy használt rámát is dekorálhatunk ilyen módon. A rámán látható dekorhoz hajlítható fát, Moha és pázsit pasztákat, Antikoló festéket és Krémes metál akrilt használtunk. Nézzük meg, hogyan készült eme díszes képtartó!


Szükséges anyagok és kellékek:

- MDF képkeret vagy natúr fa képkeret
- Hajlítható fa díszek (1-1 db): ciráda DU 07110 és ciráda DU 02
- Krémes akrilfesték - metál (antikréz)
- Moha hatás paszták (világos és sötétzöld)
- Antikoló festék (krémzöld)
- Expressz ragasztó vagy bármilyen faragasztó, vagy ragasztópisztoly
- Spatula fa hatáshoz (flódergumi) vagy fésű
- Valamint: Hobbi hőlégfúvó vagy barkács hőlégfúvó, ecsetek, festőkés és törlőrongy.


Elsőként ragasszuk fel a hajlítható fa díszeket a képkeret alapra. Ehhez használhatunk Expressz ragasztót vagy bármilyen faragasztót, illetve ragasztópisztolyt. Ha szilárdan a helyükön vannak a rátétek, alapozzuk le a keretet Krémes akrilfestékkel (metál antikréz).


Ezután a száraz alapra, ugyanebből a festékből (Krémes akrilfesték-metál antikréz), egy festőkés segítségével vastagabb réteget kenjünk fel. A flóderező fésűs részével vagy egy fésűvel vonalkázzuk be a festékréteget hullámzó mozdulatokkal és hagyjuk teljesen megszáradni.


Jöhet a Moha hatás paszta (világos és sötétzöld színűek). Festőkéssel tegyünk vastagabb réteget azokra a részekre, ahol a rátétek találkoznak az alapfelülettel. A kétféle színt felváltva és keverve használjuk. Még nedves állapotában a hőlégfúvónkkal puffasszuk fel pasztát.


Kész van a metálos és moha pasztás felületünk. Vegyük elő az Antikoló festéket, adjunk hozzá egy kevés vizet, és ecseteljük be az egész képkeretet.


Száradás közben, még nedves állapotában, töröljük vissza és itassuk fel a felvitt festéket. Hajszárítóval szárítsuk meg a felületet, majd a világosabb színű Moha pasztával és egy kevés vízzel színezzük az elkészült dekoráció egyes részeit. Így a díszítés tónusai gazdagabb hatást eredményeznek.


Az elkészült képkeretbe bármilyen, nekünk tetsző képet helyezhetünk. Alkotásaitokat szívesen nézegetjük Pentart Dekor csoportunkban, melyekből sokat meg is osztunk a Pentart oldalán!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...