2019. július 27., szombat

Könyvtámasz Kép transzferrel

Korábban már bemutattuk nektek a Kép transzfer elnevezésű új termékünket, mellyel különféle színes képeket, nyomatokat lehet transzferálni. Ezúttal egy színes magazinból választottunk alanyt, melyet egy fából készült könyvtámasz díszítésére használtunk. A munkához különféle kiegészítő alapanyagokat is alkalmaztunk, többek között a jól ismert lágy Dekorfestéket és a Dekormetál matt festéket. Lássuk, hogyan transzferálhatunk magazinból kiollózott képet festett fafelületre!


Szükséges alapanyagok és kellékek:

- Kép transzfer
- Dekorfesték lágy (indigókék)
- Dekormetál matt festék (csokoládé)
- Matt akrilfesték (titánfehér)
- Lakk-spray (matt)
- Könyvtámasz, kör alakú
- Bármilyen rozetta mintájú stencil
- Valamint: ecsetek, szivacs, stencilecset, olló, bármilyen színes magazin, papír, ceruza, dörzspapír és hajszárító


Egy fehér lapot helyezzünk a könyvtámasz korongos részére, a széleket nyomkodjuk le, és vágjuk ki a kör alakot. Ez lesz a sablonunk, melyet a kiválasztott képre, illetve annak részletére rakunk. Rajzoljuk körbe a papírkorongot, majd vágjuk ki a képet.


Fessük le a könyvtámaszt a lágy Dekorfestékkel, száradás után csiszoljuk meg a korong részt, majd 1 centiméterrel a korong peremétől befelé fessük le a felületet fehér matt akrilfestékkel.


Használjunk hajszárítót a festéskor, hogy gyorsan megszáradjon az alapunk. Ezután kenjük le a fehérre festett részt a Kép transzferrel. A kék peremet hagyjuk ki, oda ne kenjünk a transzferálóból. Ezután helyezzük a képet a lekent részre és hagyjuk teljesen megszáradni.


Miután teljesen szárazzá vált a ragasztott kép, egy vizes szivaccsal nedvesítsük be a papírt. Ezután az ujjunkkal dörzsöljük le a papírt a felületről. Addig dörzsöljük a felületet, amíg elő nem tűnik tisztán és jól láthatóan a transzferálni kívánt kép.


Szárítsuk meg a felületet, és a Kép transzferrel kenjük át a dekorációt. Ezután tovább dekorálhatjuk a könyvtámaszt kör alakzatú (rozettás) stencillel.


Egy réteg Dekorfestéket használjunk a stencilezéshez, melynek színe megegyezik a könyvtámasz többi részével. Majd a csokoládé színű Dekormetál matt festékkel árnyaljuk a stencilezést.


Helyezzük vissza a stencilt a felületre, és a Dekorfestékünkkel ismét menjünk át a mintán. Használhatunk más árnyalatú festéket is. A könyvtámasz L alakú részére stencilezzünk mintát a csokoládé színű Dekormetál matt festékkel.


Végül fújjuk le a könyvtámaszunkat matt lakkspray-vel. Reméljük ti is kipróbáltátok már a Kép transzfert, és csodás dekorációkat készítettetek vele. Munkáitokat mutassátok meg nekünk is Pentart Dekor csoportunkban!


Ötlet, kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...