2018. december 12., szerda

DIY Karácsonyfadíszek tobozból

Igazi fenyőtobozokból is készíthetünk karácsonyfadíszeket. A néhány lépésből álló technikával, és egy kis színjátszó pigmentporral izgalmas fémes hatást érhetünk el. A szokásostól eltérően most nem valamilyen alapanyagba kevertük a pigmentport, hanem az Öntapadó hobbiragasztóra szórtuk. Az így készült selymesen csillogó tobozokat nemcsak a fánkra, hanem más karácsonyi dekorációkhoz is felhasználhatjuk, és más terméseket is díszíthetünk ezzel az eljárással. Lássuk, hogyan készülnek a gyorsan kivitelezhető ünnepi díszek!


Szükséges anyagok és kellékek:

- Pigmentpor-színjátszó/chameleon (kék)
- Antikoló festék (fehér) vagy matt akrilfesték (fehér)
- Öntapadó hobbiragasztó
- Kontúrozó festék/átlátszó
- Valamint: fenyőtobozok, dekorszalag, zsineg, olló, ecset és ragasztópisztoly



Az effekt pigmentporokkal izgalmas, fémesen vagy színjátszóan csillogó hatást kelthetünk. Ötféle chameleon változatból választhatunk: zöld, lila, kék, barack és fehér-arany. Alkalmazásuk egyszerű, valamilyen alapanyaghoz (fényes lakkhoz, gélpasztához, üvegfestékhez) hozzákeverjük, és felhordjuk a díszítendő felületre. Ahogy a poszt bevezető szövegében is írtuk, hordozóanyagba keverés nélkül, Öntapadó hobbiragasztóra is szórhatjuk, melyen megtapad és selymesen csillogó hatást kelt. A fémesen színjátszó hatás leginkább sötét felületeken érvényesül.



A natúr tobozokat kenjük be az Öntapadó hobbiragasztóval. Nem kell az egész termést bevonni vele, csak a toboz pikkelyeit. Hagyjuk megszáradni, ekkor átlátszóvá, fényessé válik a ragasztó és tapadóssá. Ezután egy száraz ecsetet mártsunk a Pigmentporba, és „porozzuk” be a tobozainkat az Öntapadó ragasztóval bekent részeken.



Amikor megvagyunk a Pigmentpor felhordásával, vegyük elő a fehér színű Antikoló festékünket vagy a matt fehér akrilfestékünket. Tegyünk egy kevés festéket az ecsetre, majd töröljük le a felesleget róla. Szárazecset technikával a pikkelyek peremét fessük be. Így érdekes matt és csillogó, illetve havas kontrasztot érhetünk el.



A festett tobozainkat tovább díszíthetjük átlátszó Kontúrozó festékkel. Tegyünk néhány pöttyöt a termésre. Az így díszített tárgy harmatos, vízcseppes hatást kelt majd.



Végül készítsük el a masnikat és a zsinegeket. A rögzítésüket egy ragasztópisztoly segítségével könnyen megoldhatjuk.



Reméljük ti is készítetek az ünnepi fátokra díszeket, melyeket nekünk is megmutattok Pentart Dekor csoportunkban!



Ötlet kivitelezés és fotó: Lakbear

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...